زمینه و هدف: پلاسمینوژن انسانی یک گلیکوپروتیین پلاسمایی است که به طور عمده در کبد سنتز میشود. فعال شدن پلاسمینوژن به پلاسمین، توسط فعال کنندههای پلاسمینوژن یکی از رویدادهای کلیدی سامانه فیبرینولیتیک انسان است. در این مطالعه ما اثرات دو آنتیبادی منوکلونال ضد پلاسمینوژن انسانی، A۱D۱۲ و MC۲B۸ را بر فعال شدن گلو- پلاسمینوژن در حضور فعال کنندههای نوع بافتی (t-PA) و نوع ادراری پلاسمینوژن (u-PA) و همچنین استرپتوکیناز بررسی نمودیم.
روش بررسی: تولید آنتیبادیهای دو رگه به وسیله ادغام سلولهای طحال موش BALB/C ایمونیزه شده با گلو- پلاسمینوژن انسانی با سلولهای میلومای NS۱، طبق روش Kohler و Milstein انجام شد. فعال شدن پلاسمینوژن با اندازهگیری تولید پلاسمین با استفاده از سوبسترای رنگزای S-۲۲۵۱ سنجش شد. پس از آن اثر آنتیبادیهای منوکلونال، A۱D۱۲ و MC۲B۸، بر فعال شدن پلاسمینوژن در محلول ارزیابی گردید. سرعتهای اولیه و شاخصهای کینتیکی فعال شدن پلاسمینوژن در حضور آنتیبادیهای منوکلونال نیز محاسبه گردید. اثر آنتیبادی منوکلونال MC۲B۸ بر سرعت هیدرولیز پلاسمین سنجش شد. همچنین اثر بخش F(ab&apos)۲ آنتیبادی A۱D۱۲ بر فعال شدن پلاسمینوژن انسانی به وسیله u-PA با اثر آنتیبادی کامل بر این واکنش مقایسه شد.
یافتهها: آزمون ELISA نشان داد که آنتیبادیها به خوبی با آنتیژن واکنش پذیری دارند. آنتیبادی A۱D۱۲ سرعت ماکزیمم (Vmax) فعال شدن پلاسمینوژن به وسیله هر یک از سه فعال کننده را افزایش و آنتیبادی MC۲B۸ آن را کاهش داد. در تمامی واکنشهای فعال شدن، مقدار Km فعال شدن پلاسمینوژن در حضور آنتیبادی A۱D۱۲ تغییر چندانی نکرد در حالی که آنتیبادی MC۲B۸ مقدار Km فعال شدن به وسیله u-PA، t-PA وابسته به منومر فیبرین و استرپتوکیناز را کاهش داد. آنتیبادی منوکلونال MC۲B۸ اثر قابل ملاحظهای بر سرعت هیدرولیز سوبسترای سنتزی S-۲۲۵۱ توسط پلاسمین نداشت. سرعت فعال شدن پلاسمینوژن به وسیله u-PA در حضور غلظتهای پایینتری از بخش F(ab)۲ آنتیبادی A۱D۱۲ برابر با آنتیبادی کامل است.
نتیجهگیری: اتصال آنتیبادی A۱D۱۲ از ناحیه F(ab) خود به گلو- پلاسمینوژن، کارآیی کاتالیتیکی فعال شدن پلاسمینوژن به وسیله فعال کنندههای پلاسمینوژن را افزایش میدهد. بنابراین به لحاظ کلینیکی به کارگیری آنتیبادی A۱D۱۲ برای درمان رویدادهای انسدادی عروق نظیر سکته قلبی، با انسانی نمودن بخش F(ab) آنتیبادی A۱D۱۲ ممکن است مفید باشد. الگوی مهاری آنتیبادی MC۲B۸، با اتصال احتمالی به جایگاه برش گلوتامین- پلاسمینوژن یا نزدیک آن، از نوع مهار آنزیمی چندگانه میباشد.