زمینه و هدف: فیکساتورهای هیبریدی قابلیت حرکت در صفحات آناتومیکی بهصورت یکجا را داشته و زمان اصلاح دفورمیتیهای پیچیده را کاهش میدهند. هدف از انجام این مطالعه بررسی چگونگی عملکرد فیکساتور هیبریدی و تاثیر آن بر روی کاهش زمان درمان است.
روش بررسی: استخوان فمور در این مطالعه پژوهشی دارای دفورمیتی در سه صفحه ساژیتال، فرونتال و ترانسورس بود. پس از نصب فیکساتور Ortho-SUV Frame (OSF) در بیمارستان طالقانی عملیات نرمافزاری در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ در دانشگاه اصفهان مورد انجام قرار گرفت.
یافتهها: با توجه به نوع بدشکلی اصلاح باید در سه جهت اعمال شود. از لحاظ اندازهگذاری در رابطه با این استخوان، mm ۳۳ جابهجایی در صفحه فرونتال، mm ۱۲ جابهجایی عمودی و mm ۴۸ جابهجایی در صفحه ساژیتال وجود دارد. اگر تمامی این بدشکلی ها با اکسترنال فیکساتور الیزاروف اصلاح شود نیاز به اعمال تغییرات یک میلیمتر در هر روز میباشد. از اینرو برای این اصلاح این بیمار نیاز به ۹۳ روز اعمال تغییرات و سه مرحله تغییر شکل اتصالات حلقهها میباشد این در حالی است که با استفاده از اکسترنال فیکساتور هیبریدی این جابهجاییها در نیمی از این زمان قابل انجام بوده و تمامی تغییرات در سیستم نصب شدهی اولیه قابل انجام است.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه کاهش زمان درمان یکی از اصلیترین اهداف میباشد، سیستمهای اکسترنال فیکساتور هیبریدی میتوانند گزینههای مناسبی در زمان وجود بدشکلیهای پیچیده بوده و جایگزین بسیاری از فیکساتورهای معمولی شوند. افزون بر این استفاده از نرمافزارهای به روز شده باعث افزایش دقت جابهجاییها خواهد شد.