جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای لوله سینه

محسن سکوتی، بهنام یزدانی، شیما جعفری جبلی،
دوره 76، شماره 9 - ( 9-1397 )
چکیده

زمینه و هدف: رویکرد درمانی آمپیم به‌دنبال عفونت‌های ریوی، به‌ویژه در مرحله دوم، مورد اختلاف است. بنابراین پژوهش کنونی با هدف مقایسه‌ی اثر درناژ ساده با لوله سینه و دبریدمان جراحی در درمان آمپیم پس از پنومونی عارضه‌دار انجام گردید.
روش بررسی: پژوهش کنونی یک کارآزمایی آینده‌نگر تصادفی است که از فروردین ۱۳۸۲ تا مهر ۱۳۹۴ در بخش جراحی قفسه‌سینه بیمارستان‌های امام‌خمینی (ره) تبریز و شریعتی اصفهان انجام شد. ۱۰۴ بیمار مبتلا به مرحله دوم آمپیم، به دو گروه ۵۲ نفری تقسیم و گروه اول به‌روش لوله سینه ساده و گروه دوم به‌روش جراحی توراکوسکوپی و یا توراکوتومی درمان شدند. داده‌های فردی و سابقه پزشکی و همچنین عوارض، عود و موربیدیتی در دو فرم ثبت گردید.
یافته‌ها: میانگین سنی بیماران گروه اول ۱۱/۱۳±۴۸/۱۷ و گروه دوم ۱۳/۵۸±۴۶/۲۱ سال بود و بیشتر آن‌ها، میانسال بودند. تعداد مردان در هر دو گروه بیشتر از زنان بود. ۴۴/۲۳
% بیماران در گروه اول و ۳۸/۴۶% بیماران در گروه دوم، سابقه مصرف سیگار داشتند. مدت بستری (۰/۰۰۵P=) و داشتن لوله سینه (۰/۰۰۴P=) و طول زمان اقدامات درمانی (۰/۰۰۵P=) در گروه دوم به‌طور معناداری بیشتر از گروه اول بود. میزان عوارض (۰/۱۷۲P=) و عود مجدد (۰/۳۲۴P=) نیز در گروه دوم به‌طور غیرمعنادار بیشتر از گروه اول بود. عوارض پس از یک هفته در گروه اول به‌طور غیرمعنادار بیشتر از گروه دوم بوده است (۰/۶۹۰P=)، ولی عوارض پس از یک‌ماه در هر دو گروه برابر بود (۱P=).
نتیجه‌گیری: مدت بستری بودن، مدت داشتن لوله سینه و طول زمان اقدامات درمانی در درناژ ساده با لوله سینه کمتر از جراحی (توراکوسکوپی یا توراکوتومی) بوده است و درناژ ساده با لوله سینه روش مؤثرتر در درمان بیماران مبتلا به آمپیم مرحله دوم پس از پنومونی عارضه‌دار می‌باشد.

محمود سعیدی، زهرا اسحاقیان درچه،
دوره 79، شماره 10 - ( 10-1400 )
چکیده

زمینه و هدف: پریکاردیال افیوژن یکی از مهمترین عوارض اعمال جراحی قلب می‌باشد. اتصال Chest tube تعبیه شده در مدیاستن یا پلور بیماران به دستگاه ساکشن برای تخلیه بهتر و مداوم ترشحات پریکارد یا پلور پس از اتمام جراحی، از جمله مباحث مهم در تکنیک‌های جراحی است که می‌تواند در میزان تخلیه ترشحات در بیماران و در نتیجه میزان Outcome جراحی در این بیماران تفاوت ایجاد کند.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که از فروردین 1396تا اسفند 1397در بیمارستان چمران شهر اصفهان انجام گرفته است تعداد 91 بیمار کاندید اعمال جراحی قلب وارد مطالعه شدند. بیماران تحت دو گروه اتصال Chest tube به ساکشن و بدون ساکشن تقسیم شدند. اطلاعات مربوط به طول مدت جراحی، مدت اینتوبیشن، فراوانی پریکاردیال افیوژن و تامپوناد در این بیماران جمع‌آوری شد و تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه نشان داده شد که فراوانی پریکاریال افیوژن در گروه با ساکشن به‌صورت معناداری کمتر از بدون ساکشن بود (01/0P=). همچنین فراوانی تامپوناد نیز در گروه با ساکشن به‌صورت معناداری کمتر بوده است (04/0P=). همچنین طول زمان اینتوباسیون بیماران پس از عمل جراحی در ICU به شکل معناداری در گروه با ساکشن کمتر بوده است (001/0P<).
نتیجه‌گیری: استفاده از ساکشن در جراحی‌های قلب می‌تواند منجر به تاثیر معنادار آماری بر کاهش پریکاردیال افیوژن و تامپوناد در بیماران شود. از این‌رو استفاده از این روش در اعمال جراحی قلب به جراحان توصیه می‌شود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb