4 نتیجه برای مالاسزیا
مهدی زارعی، انسیه زیبافر، روشنک داعی قزوینی، محسن گرامی شعار، زینب برجیان بروجنی، لیلا حسینپور، سید جمال هاشمی،
دوره 70، شماره 12 - ( 12-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: علیرغم بحثانگیز بودن نقش اتیولوژیک مالاسزیا در بیماری اونیکومایکوزیس بهدلیل عدم اثبات توانایی کراتینولیتیکی آن، اغلب موارد گزارش شده در دنیا (نه ایران)، اونیکومایکوزیس زیر ناخنی دیستالِ(Distal subungual onychomycosis)) بوده و موردی از اونیکومایکوزیس پروکسیمال (Proximal onychomycosis) که در این گزارش توصیف میشود، در کشور گزارش نشده است.
معرفیبیمار: خانمی 56 ساله، ساکن تهران، تحت درمان بهدلیل ابتــلا به بیماریهای قلـبی، روحــی و روانـی و نوسان قند خون، با هیپرکراتوزیس ناحیه پروکسیمال ناخنهای دو انگشت دست و تشخیص کلینیکی اونیکومایکوزیس، جهت تشخیص، در اردیبهشت ماه ســال 91 به آزمایشگاه ارجــاع و پس از انجام نمونهبرداری و آزمایشات افتراقی، مالاسزیا فورفور بهعنوان عامل بیماری شناسایی شد.
نتیجهگیری: علیرغم اثبات نشدن خاصیت کراتینولیتیکی مالاسزیا فورفور، این گونه میتواند عامل اتیولوژیک اونیکومایکوزیس پروکسیمال بوده که خاصیت تهاجمی این گونه را مطرح کرده و اهمیت بالینی آن، انتقال آسانتر عامل بیماری به بیماران بستری در بیمارستان و سایر افراد میباشد.
مهدی زارعی، پریوش کردبچه، روشنک داعیقزوینی، انسیه زیبافر، محسن گرامیشعار، زینب برجیان بروجنی، مهدی ناظری، لیلا حسین پور، محمد میر بلوک جلالی، سید جمالل هاشمی،
دوره 71، شماره 5 - ( 5-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: فلور مالاسزیایی تحت شرایطی تکثیر یافته و باعث پوستهریزی (شوره و درماتیت) و ناراحتی جسمی و روانی، بهخصوص در جوانان میشود. لذا، این مطالعه با هدف تشخیص آسان و سریع حالت تکثیری و تهاجمی، جهت درمان بهموقع انجام شده است.
روش بررسی: نمونهگیری از پوست سر داوطلبین انجام و لام مستقیم با رنگ متیلنبلو تهیه شد و از نظر مورفولوژی، میزان مخمر و وجود میسلیوم بررسی گردید.
یافتهها: از کل 140 نمونه، وجود مخمر در 5/93% (131) مثبت و 5/6% (9) منفی بود که میزان مخمر در حالت خفیف یا نرمال 2/25%، متوسط 5/24% و شدید 3/50% گزارش گردید. وجود میسلیوم در بین نمونههای مثبت، 9/22% (30) گزارش گردید (007/0P=).
نتیجهگیری: بهکار بردن روش و الگویی ساده، ارزان و در دسترس (الگوی تعیین میزان مخمر با آزمایش مستقیم میکروسکوپی) برای افتراق فلور از حالت غیرطبیعی مخمر مالاسزیا میتواند جهت اقدام سریع در پیشگیری و درمان مفید باشد.
ساناز تاجیکی، روشنک داعی قزوینی، سید جمال هاشمی، انسیه زیبافر، میرسعید یکانینژاد، مهدی زارعی، زینب برجیان بروجنی،
دوره 75، شماره 9 - ( 9-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: درماتیت سبورییک یک درماتیت مزمن با شیوع ۳-۱% و در افراد دارای نقص ایمنی شیوع آن ۸۳-۳۳% گزارش شده است. بیشتر، بهدلیل عوامل مستعدکننده، تکثیر بیش از حد فلور نرمال مخمر مالاسزیا دیده میشود که باعث بروز و تشدید علایم میشود. هدف از این مطالعه، بررسی و تشخیص میزان کلونیزاسیون مخمر مالاسزیا در بیماران مبتلا به درماتیت سبورییک بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی-توصیفی که بهمدت یک سال از دی ۱۳۹۴ تا دی ۱۳۹۵ انجام پذیرفت از بیماران ارجاعشده توسط پزشک متخصص پوست به آزمایشگاه قارچشناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پس از ثبت علایم کلینیکی و مشخصات آنها، نمونهگیری با روشهای چسب اسکاچ و تراشیدن بهوسیله اسکالپل بهعمل آمد. لامهای مستقیم با پتاس ۱۰% و رنگآمیزیشده با متیلن بلو، تهیه و میزان کلونیزاسیون مخمر مالاسزیا با آزمایش مستقیم میکروسکوپی، برابر الگوهای استاندارد مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: از تعداد کل ۴۵ بیمار، ۶۶/۷% دارای کلونیزاسیون متوسط تا شدید بودند. کلونیزاسیون شدید بیشتر در حضور فاکتورهای تعریق (۳۱/۱%) و استرس (۵۳/۳%) دیده شد (۰/۰۱P=) و (۰/۰۰۶P=). در هشت مورد (۱۷/۷%) از بیماران شکل میسلیال مشاهده گردید و بیشترین مشاهده میسلیوم در حضور فاکتور استرس مشاهده گردید (۰/۰۳P=).
نتیجهگیری: میزان کلونیزاسیون مخمر مالاسزیا در مبتلایان به درماتیت سبورییک، در بیشتر موارد بالاتر از حد حالت نرمال بود که نقش اتیولوژیک مخمر را حداقل در تشدید بیماری مورد تأکید قرار میدهد. همچنین نقش فاکتورهایی مانند تعریق و استرس در کلونیزاسیون شدید و ایجاد شکل تهاجمی تایید شد
مهدی زارعی، محمد شکری، ویدا محق، رضا ندایی، زینب برجیان بروجنی، عاطفه آشنایی،
دوره 76، شماره 6 - ( 6-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: تینهآ ورسیکالر عفونت قارچی پوست با پوستهریزی و پیگمانتاسیون میباشد. گرفتاری معمولاً در قفسه سینه، پشت و شانهها بوده، اما در مناطق غیرمعمول نیز بهندرت گزارش میشود.
معرفی بیمار: این گزارش، موردی از بیماری تینهآ ورسیکالر زیربغل در زنی ۳۲ ساله در بهمن ۱۳۹۶ در آزمایشگاه قارچشناسی پزشکی قائم (عج) گروه بهداشت، امداد و درمان نیروی انتظامی بود. از نمونهها، اسمیر مستقیم با پتاس ۱۵% و متیلن بلو تهیه شد. در آزمایش میکروسکوپی، سلولهای مخمری جوانه زن و میسلیومهای کوتاه و خمیده مشاهده گردیدند. آزمایش کشت و تستهای افتراقی انجام و گونه مالاسزیا فورفور تعیین هویت گردید. بیمار پس از چهار هفته درمان با پماد کتوکونازول، بهبود یافت.
نتیجهگیری: مالاسزیا فورفور میتواند مناطق غیرمعمول همچون زیربغل را مورد تهاجم قرار دهد و ایجاد بیماری تینهآ ورسیکالر نماید. متخصصین بالینی باید این تغییرات مکانی را هنگام تشخیص افتراقی از کاندیدا و اریتراسما مدنظر قرار دهند.