800x600
زمینه و هدف: در بعضی مطالعات، اجرای ده روز لمس درمانی، وزن نوزادان نارس را افزایش داده است. تحقیقات اخیر اجرای پنج روز تحریک حرکتی لمس را در وزنگیری نوزادان نارس موثر میداند.
روش بررسی: تعداد 51 نوزاد نارس که در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان به بخش مراقبتهای بینابینی نوزادان بیمارستان فاطمیه شاهرود منتقل شده و شرایط ورود به مطالعه را داشتند بهطور تصادفی در دو گروه لمس درمانی و کنترل (بهترتیب 24 و 27 نوزاد) قرار گرفتند. لمس درمانی با فشار متوسط بهمدت پنج روز سهبار در روز، هر بار20 دقیقه، در وضعیت قرارگیری نوزاد در پهلوی راست و چپ و تکنیک حرکتی با استفاده از فلکسیون و اکستانسیون اندامها اجرا گردید. نوزادان از نظر تغییر در پارامترهای فیزیولوژیک و وزنگیری در طی پنج روز اجرای لمسدرمانی در بیمارستان مقایسه شدند.
یافتهها: پنج روز لمسدرمانی، وزن نوزادان گروهتجربی را بهطور معنیداری افزایش داد (1/43 در مقابل 4/5 گرم، 018/0p=). دو گروه از نظر مشخصات نوزادی، از جمله میانگین وزن نوزاد قبل از مطالعه، روزهای فتوتراپی، دریافت آنتیبیوتیک و میزان تغذیه دریافتی همچنین میانگین درجهحرارت و درصد اشباع اکسیژن تفاوت معنیداری نداشتند. هرچند میانگین تعداد تنفس (9/32 در مقابل 5/32، 047/0p=) و تعداد ضربان قلب (148 در مقابل 7/145، 001/0p<) در گروه تجربی افزایش معنیدار داشت، اما این افزایش در حدود فیزیولوژیک بود، به طوریکه هیچیک از نمونهها در ضمن اجرای لمسدرمانی شرایط خروج از مطالعه را نداشتند.
نتیجهگیری: روش تحریک حرکتی لمس ضمن نداشتن تاثیر منفی بر پارامترهای فیزیولوژیک، تاثیر مثبتی بر وزنگیری نوزادان نارس داشت، لذا اجرای روش موثر و بدون هزینه لمس و ماساژ درمانی میتواند در برنامههای مراقبتی کشور قرار گیرد.
Normal 0 false false false EN-GB X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
800x600