نئوپلاسمها حاصل تجمع انحرافهای ژنی ناشی از آسیبهای ژنی غیر کشنده میباشند. شناسایی انحراف کروموزومی، جایگاه ژنهای کارسینوژن را در کروموزوم مشخص میکند. روش هیبریدیزاسیون ژنومی مقایسهای (CGH) امکان غربالگری تمام کروموزومهای منفرد را از جهت شناسایی و محل قرارگیری تغییرات DNA Copy Number فراهم میکند.
روش بررسی: 20 نمونه کارسینوم مهاجم داکتال پستان که جهت frozen section ارسال شده بود با روش هیبریداسیون ژنومی بررسی شد و انحراف کروموزومی با یافتههای ایمونو هیستوشیمی و پاتولوژی مقایسه شد.
یافتهها: در چهار نمونه بهعلت فقدان کیفیت مطلوب هیبریدیزاسیون امکان ارزیابی وجود نداشت و از مطالعه حذف شدند. در چهار نمونه طرح CGH نرمال و در 12 نمونه دیگر در مجموع 21 مورد انحراف کروموزومی یافت شد که شامل q1+، q17+، q8+، q20+، q13-، q11-، q22-، p1-، q16- و p8- بود. شایعترین انحراف یافتشده q1+، q17+، q8+ و q13- بود که با مطالعات قبلی مطابقت داشت.
نتیجهگیری: انحرافهای کروموزومی q22- و p1- در مطالعات قبلی بر روی کانسر پستان گزارش نشده بود. در این مطالعه انحراف q13- در سه تومور یافت شد که هر سه با متاستاز به غدد لنفاوی زیر بغل همراه بودند. تعداد انحراف کروموزومی در تومورهای همراه با متاستاز به غدد لنفاوی 5/1 انحراف و در تومورهای بدون متاستاز یک انحراف به ازاء هر تومور بود.