۲ نتیجه برای پیامدهای بارداری
حسن بسکابادی، مریم ذاکری حمیدی، فاطمه باقری،
دوره ۷۱، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
زمینه و هدف: زایمان طبیعی بهترین روش زایمانی است. زایمان طبیعی در زمان ترم در مقایسه با سزارینهای بدون اندیکاسیون با بهترین پیامدهای بارداری همراه است و بهدلایل مزایای سلامتی، اقتصادی و اجتماعی، کاهش آمار سزارین یکی از اهداف ایالات متحده برای مدت ۲۵ سال است. از اینرو این مطالعه با هدف مقایسه پیامدهای زایمان طبیعی و سزارین در مادر و نوزاد انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی طی سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ در بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شد. ۵۳۶ نوزاد ترم سه تا ۱۴ روزه که به روشهای طبیعی (گروه کنترل) و سزارین (گروه مورد) متولد شده بودند با روش نمونهگیری دردسترس، وارد مطالعه شدند. پرسشنامه پژوهشگر ساخته حاوی اطلاعات فردی مادر، (سن مادر، نوع زایمان، وزن مادر، طول مدت زایمان، مدت بستری مادر در بیمارستان، رفلکس خروج شیر، وضعیت شیردهی)، اطلاعات مربوط به نوزاد (سن، جنس، وزن، نمره آپگار، زردی، دفعات دفع ادرار و مدفوع) تکمیل گردید.
یافتهها: سن نوزاد (۴۲۵/۰P=)، وزن نوزاد (۲۷۸/۰P=)، زردی (۱۶۲/۰P=)، دفعات دفع ادرار (۱۶۵/۰P=) با روش زایمان، ارتباط معناداری نداشت. اما نمره آپگار (۰۲۰/۰P=)، اولین زمان شیردهی (۰۰۰/۰P<)، دفعات دفع مدفوع (۰۰۰/۰P<)، مدت زایمان (۰۰۰/۰P<)، مدت بستری مادر (۰۲۵/۰P=) پوزیشن شیردهی (۰۲۹/۰P=)، رفلکس خروج شیر (۰۱۲/۰P=)، ماستیت (۰۲۵/۰P=)، مشکلات پستانی (۰۲۷/۰P=) با نوع زایمان، ارتباط معناداری داشت. بدین معنا که در گروه زایمان سزارین، دفعات دفع مدفوع، مدت بستری مادر، نمره آپگار، ماستیت و مشکلات پستانی بیشتر بود، اما شیردهی زودهنگام بعد از زایمان، مدت زایمان، وضعیت مناسب شیردهی و رفلکس خروج شیر در گروه زایمان طبیعی، بیشتر بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که زایمان طبیعی در مقایسه با سزارین پیامدهای مطلوبتری از لحاظ مشکلات پستانی، وضعیت شیردهی، مدت زایمان، مدت بستری مادر فراهم میکند. از اینرو اتخاذ دستورالعملهای دقیق در مدیریت و ادارهی زایمانها میتواند به گسترش تصمیمگیری برای زایمان طبیعی و بهبود پیامدهای زایمانی کمک کند.
مرادعلی زارعیپور، شهلا محمد خانی، بهجت خرسندی، فائزه افخمی عقدا، فاطمه مشیری نیا، مهدیه حردانی نعیمزاده،
دوره ۸۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: انتخاب نوع زایمان یکی از مهمترین رویدادهای زندگی زنان است. هدف این مطالعه بررسی نوع زایمان و تاثیر آن بر سلامت مادر و نوزاد میباشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی ۶۹۳۲۱ مادر زایمان کرده در بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر یزد از فروردین ۱۳۹۷ تا اسفند ۱۴۰۰ انجام شد و دادهها از وبسایت ایمان و پروندهها جمعآوری شد. برای تحلیل از Independent samples t-test و Chi-square test و برای تعیین نسبت خطر نسبی از نسبت شانس استفاده شد. تمامی تحلیلها در (SPSS software, version ۲۶ (SPSS Inc., Chicago, IL, USA) با در نظر گرفتن سطح معناداری %۵ انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین سن شرکت کنندگان ۴۴/۶±۴۵/۳۴ سال بود. پیامدهای نوزادی نشان داد که نوزادانی که از زایمان طبیعی متولد میشوند، نسبت به نوزادان زایمان سزارین، احتمال بیشتری برای داشتن نمره آپگار نامطلوب (بین چهار تا شش) دارند (۵۵/۱-۹۹/۰CI=، ۰۵/۰P=، ۲۴/۱OR=) و همچنین شانس بیشتری برای داشتن نمره آپگار کمتر از شش (۰۳/۱-۹۰CI=، ۰۰۱/۰P=، ۱/۱OR=) دارند. نسبت شانس مرگ نوزادی در زایمان سزارین ۲۲/۱ بار بیشتر از زایمان طبیعی بود (۲۵/۱-۱۹/۱CI=، ۰۰۱/۰P<، ۲۲/۱OR=). همچنین احتمال بستری شدن مادران در بخش مراقبتهای ویژه پس از زایمان سزارین تقریبا ۹/۴ برابر بیشتر از زایمان طبیعی بود (۱۲/۵-۷۱/۴CI=، ۰۰۱/۰P=، ۹/۴OR=). شانس بستری شدن مادران در اتاق عمل پس از زایمان سزارین نیز تقریبا ۳/۱۴ برابر بیشتر از زایمان طبیعی بود (۳۱/۱-۵۳/۳CI=، ۰۰۱/۰P=، ۳۳/۱۴OR=).
نتیجهگیری: باتوجه به مطالعه انجام شده در بیمارستانهای شهر یزد، نتایج نشان داد که زایمان سزارین عوارض بیشتری دارد، بنابراین ترویج زایمان طبیعی امری ضروری است.