لیلی چمنی تبریز، محمود جدی تهرانی، حجت زراعتی، سهیلا عسگری، مجید ترحمی، محسن معینی، جمیله قاسمی،
دوره 66، شماره 7 - ( 7-1387 )
زمینه و هدف: کلامیدیا تراکوماتیس یکی از عوامل ایجادکننده عفونتهای منتقله از راه تماس جنسی است که میتواند بیعلامت و یا همراه با علایم باشد. PCR روی نمونه ادرار یک تست تشخیصی بسیار حساس و غیرتهاجمی برای غربالگری وجود عفونت کلامیدیایی میباشد. هدف این مطالعه تعیین شیوع عفونت ادراری تناسلی
کلامیدیا تراکوماتیس در زنان متاهل و بررسی اهمیت غربالگری زنان از نظر آلودگی بدون علامت به این عفونت میباشد.
روش بررسی: این مطالعه بهصورت توصیفی- تحلیلی و بهطور مقطعی بر روی 991 زن متاهل تهرانی در سنین 42-15 سال انجام گرفت. ابزار تحقیق، پرسشنامه و نمونه مورد استفاده، نمونه ادرار بود که بهصورت روزانه جمعآوری و جهت استخراج DNA و انجام PCR- RFLP به پژوهشکده ابنسینا منتقل گردید.
یافتهها: از 991 شرکتکننده، 127نفر (8/12%) دارای تست PCR مثبت بودند. میانگین سنی شرکتکنندگان 19/6±88/28 سال بود. عفونت در افراد دارای تحصیلات ابتدایی، شاغل و غیرباردار شیوع بیشتری داشت. در افرادی که از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده میکردند شیوع عفونت بالاتر بود. عفونت در زنانی که از کاندوم استفاده میکردند بیش از سایر روشها شایع بود. براساس سابقه باروری، عفونت در افراد دارای سابقه ترشحات واژینال، درد زیر شکم، ناباروری و تولد نوزاد با وزن کم شایعتر بود اما در افراد با سابقه سقط، زایمان زودرس و بارداری نابجا شیوع پایینتری داشت. براساس آنالیز انجام شده این تفاوتها در هیچ مورد معنیدار نبود.
نتیجهگیری: عفونت کلامیدیایی عفونتی شایع در جامعه مورد مطالعه است. براساس منابع موجود در جوامعی که فراوانی نسبی عفونت، بالای 4% است انجام تست غربالگری مورد نیاز میباشد؛ لذا به منظور کاهش بار بیماری در جامعه، غربالگری کلامیدیا میتواند بهعنوان بخشی از برنامههای بهداشتی کشور در نظر گرفته شود.