1 نتیجه برای Hla Dq B1.
محمدرضا بذر افشانی، سعیده پرورش، علی صادقی لطفآبادی، فاطمهالسادات حسینی،
دوره 72، شماره 9 - ( 9-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: ریفلاکس وزیکویورترال (Vesicoureteral Reflux, VUR) جریان برگشتی ادرار از مثانه بهطرف حالب و بهسمت کلیه است. ریفلاکس وزیکویورترال شایعترین بیماری ارثی سیستم ادراری- تناسلی است که باعث افزایش استعداد به عفونت ادراری در کودکان میشود. با توجه به اینکه روشهای رایج تشخیصی VUR برای کودکان و والدین آنها ناخوشایند است از اینروی آنالیزهای مولکولی از جمله بررسی ژنهای آنتیژنی لکوسیتی انسان شاید به شناسایی ژن مسبب کمک نماید.
روش بررسی: این مطالعه بر روی 40 کودک که بهعلت Urinary Tract Infection (UTI) در بیمارستان افضلیپور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری و VUR اولیه توسط Voiding Cystourethrogram (VCUG) در آنها اثبات شده بود، انجام گردید. 40 کودک نیز پس از ارزیابی کامل اورولوژیکی و تایید عدم وجود VUR در گروه کنترل قرار گرفتند. DNA از نمونه خون کامل استخراج و با استفاده از روش Polymerase Chain Reaction- Sequence-Specific Priming (PCR-SSP) تکثیر داده شده و میران فراوانی آللهای HLA-DR و HLA-DQ در دو گروه دو مقایسه گردیدند.
یافتهها: فراوانی آنتیژن HLA-DR17 در بیماران دارای VUR بهطور معناداری بیشتر از افراد کنترل بود (039/0P=). در حالیکه فراوانی آنتیژن HLA-DR16 در گروه بیماران دارای VUR بهطور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (024/0P=). از طرف دیگر، فراوانی آنتیژن HLA-DQ2 در بیماران دارای VUR بهطور معناداری بیشتر از افراد کنترل بود (002/0P=). همچنین فراوانی هاپلوتیپهای (1 و 17) HLA-DRB1 و (2 و 7) HLA-DQB1 در بیماران VUR بهطور معناداری بیشتر از افراد گروه کنترل بود (027/0P= و 01/0P=).
نتیجهگیری: امکان دارد که استعداد بروز ریفلاکس تا حدی توسط ژنهای HLA کنترل شود که لوکوس مسئول آن به احتمال زیاد در نزدیکی ژنهای DRB1 و DQB1 قرار دارد.