1- گروه روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
چکیده: (9893 مشاهده)
زمینه و هدف: کمشنوایی پراسترسترین معلولیت است و مراقبت از کودکان کمشنوا، والدین را در معرض خطر سلامت روانی قرار میدهد. از این رو حمایت و مداخله های تخصصی برای این خانوادهها بسیار ارزشمند است و آنها را در پرورش فرزندشان بسیار کمک میکند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مددکاری اجتماعی بر سازگاری اجتماعی در والدین کودکان کمشنوای شهر اراک بود.
روش بررسی: در این پژوهش، تعداد ۳۷ خانوادۀ کودکان کمشنوا ۴ تا ۱۶ سال شهر اراک، بهصورت نمونهگیری مبتنی بر هدف از جامعه انتخاب شدند. برای تعیین دریافت یا عدم دریافت خدمات مددکاری از مصاحبه و بررسی پرونده و بهمنظور تعیین سازگاری اجتماعی از پرسشنامه ۵۴ پرسشی سازگاری اجتماعی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات بهدست آمده از والدین، از تحلیل واریانس استفاده شد.
یافتهها: تحلیل دادهها نشان داد بین والدین افراد کمشنوایی که خدمات مددکاری اجتماعی دریافت کرده بودند و والدینی که این خدمات را دریافت نکرده بودند از نظر سازگاری اجتماعی و مقیاسهای آن تفاوت معنی داری وجود دارد(p<۰/۰۰۱).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان گفت والدین افراد کمشنوایی که خدمات مددکاری اجتماعی دریافت کرده بودند سازگاری اجتماعی کلی بالاتری داشتند. بنابراین ارائۀ خدمات مددکاری به والدین افراد کمشنوا باعث ارتقای سازگاری اجتماعی آنان میشود.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.