Pourabassi A, Kheiry Z, Nouriyengejeh S, Naghavi alhosseini S, Banakar F. IDENTIFYING THE REAL NEEDS OF DIABETIC CHILDREN FOR A BETTER LIFE AND ASSESS THE ALIGNMENT OF COUNTRY RESEARCH ACTIVITIES WITH THESE NEEDS; HI INVENTOR PROJECT. ijdld 2019; 18 (3) :110-115
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5818-fa.html
پورعباسی عطاءاله، خیری زهرا، نوری ینگجه سارا، نقوی الحسینی سلمازسادات، بناکار فرناز. «مخترع سلام!»؛ احصای نیازهای کودکان دیابتی برای داشتن زندگی بهتر و ارزیابی همسویی پژوهشهای کشور با این نیازها. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1397; 18 (3) :110-115
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5818-fa.html
1- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ، atapoura@gmail.com
2- مرکز ایدهپروری و نوآوری، پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (3284 مشاهده)
مقدمه: مشکل اصلی انسان مدرن بیماریهای غیرواگیری مانند دیابت است که با بالاترین شیوع، بیشترین هزینه را به جامعه و بیمار تحمیل میکند. بیماران دیابتی نیازهای ویژهای را برای زندگی با کیفیت دارند که از جمله مأموریتهای سیستم پژوهشی، شناسایی نیازها و تلاش برای رفع آنها است. در این مطالعه به بررسی نیازهای واقعی یک بیمار دیابتی و کارآمدی تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.
روشها: مشکل اصلی انسان مدرن بیماریهای غیرواگیری مانند دیابت است که با بالاترین شیوع، بیشترین هزینه را به جامعه و بیمار تحمیل میکند. بیماران دیابتی نیازهای ویژهای را برای زندگی با کیفیت دارند که از جمله مأموریتهای سیستم پژوهشی، شناسایی نیازها و تلاش برای رفع آنها است. در این مطالعه به بررسی نیازهای واقعی یک بیمار دیابتی و کارآمدی تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.
نتایج: اظهارات والدین کودکان دیابتی در قالب 12 نیاز واقعی احصا شد. بزرگترین دغدغه والدین روش تهاجمی تست گلوکز خون و درخواست برای ابداع روشی غیرتهاجمی برای اندازهگیری قند خون بود. از میان مقالات منتشر شده از سوی پژوهشگران ایرانی در طی ده سال، 3% مقالات به نوعی با نیازهای واقعی بیماران دیابتی مرتبط بودند. همچنین از مجموع 1017 اختراع ثبت شده از ایران در بانکهای اطلاعاتی جستجو شده، 3 اختراع مرتبط با دیابت بود.
بحث: در حمایت از انجام پژوهشها و تعیین اولویتهای پژوهشی در کشور، لازم است نسبت متعادلی میان پژوهشهای بنیادین و کاربردی لحاظ گردد تا جامعه بیماران از نتایج زودرس پژوهشها نیز به خوبی و به موقع بهرهمند گردند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1397/10/1 | پذیرش: 1397/12/27 | انتشار: 1397/12/24