Moradi K, Jokar M. THE EFFECT OF SIX WEEKS OF ENDURANCE TRAINING WITH LEMON CONSUMPTION ON PLASMA LEVELS OF ENDOTHELIN-1 AND NITRIC OXIDE IN STREPTOZOTOCIN-INDUCED DIABETIC RATS. ijdld 2020; 19 (6) :337-344
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5977-fa.html
مرادی کامبیز، جوکار مسعود. تأثیر شش هفته تمرین استقامتی به همراه مصرف لیمو ترش بر سطوح پلاسمایی اندوتلین–1 و نیتریکاکساید در موشهای صحرایی دیابتی شده با استروپتوزوتوسین. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1399; 19 (6) :337-344
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5977-fa.html
1- گروه تربیت بدنی
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدهی تربیت بدنی و علوم ورزشی ، masoudjokar20@gmail.com
چکیده: (1701 مشاهده)
مقدمه: هدف از این تحقیق بررسی تأثیر شش هفته تمرین استقامتی به همراه مصرف لیموترش بر سطوح پلاسمایی اندولین–1 و نیتریکاکساید در موشهای صحرایی دیابتی شده با استروپتوزوتوسین بود.
روشها: در این تحقیق تجربی، تعداد 72 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (وزن؛ 12 ± 200 گرم) انتخاب و پس از دیابتی شدن بهطور تصادفی به هشت تقسیم شدند. پروتکل تمرین استقامتی به مدت 6 هفته بر روی نوارگردان انجام گرفت و اسانس لیموترش mg/kg 50 به روش گاواژ تجویز گردید. سطوح اندولین–1 پلاسما، به روش الایزا و سطوح سرمی نیتریت بهعنوان یک متابولیت اصلی نیتریکاکساید اندازهگیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد میانگین سطوح اندوتلین-1 در گروه تمرین استقامتی + لیموترش و گروه دیابت + تمرین استقامتی + لیموترش در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری کمتر بود (05/0P<). همچنین میانگین سطوح نیتریکاکساید در گروه دیابت + لیموترش در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری کمتر بود اما در گروه تمرین استقامتی + لیموترش و گروه دیابت + تمرین استقامتی + لیموترش در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری بیشتر بود (05/0P<).
نتیجهگیری: براساس نتایج حاضر میتوان نتیجهگیری کرد که احتمالاً تمرین استقامتی بههمراه مصرف لیموترش از طریق کاهش غلظــت سطوح اندوتلین-1 و افزایش سطوح نیتریکاکساید منجر به بهبود علمکرد آندوتلیالی و رفع انسداد عروق در بیماران دیابتی میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/6/1 | پذیرش: 1399/8/14 | انتشار: 1399/6/10