دانشگاه لرستان ، valipour.v@lu.ac.ir
چکیده: (418 مشاهده)
مقدمه: اثرات عصاره زعفران و تمرین مقاومتی بر برخی از شاخصهای دیابت مشخص شده است، اما اثر ترکیبی آنها بر سطوح BDNF در دیابت نوع دو بررسی نشده است. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف عصاره زعفران همراه تمرین مقاومتی بر سطوح BDNF هایپوکمپ موشهای دارای دیابت نوع 2 بود.
روشها: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر بالغ بهپنج گروه کنترل (C)، دیابت (D)، دیابت-تمرین مقاومتی (DT)، دیابت-عصاره زعفران (DS) و دیابت-عصاره زعفران-تمرین مقاومتی (DTS) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی بهمدت شش هفته و پنج جلسه در هفته انجام شد. سطوح گلوکز خون و سطوح BDNF هایپوکمپ اندازهگیری شد. برای تحلیل دادهها از آنالیز واریانس یکطرفه در سطح معناداری 05/0>p استفاده شد.
یافتهها: سطوح گلوکز خون تمام گروهها بهطور معناداری از گروه C بیشتر بود (001/0=p). میزان گلوکز خون در گروههای DT، DS و DTS بهطور معناداری پائینتر از گروه D بود (001/0=p). همچنین، میزان گلوکز خون گروه DTS بهطور معناداری کمتر از گروه DT بود (014/0=p). بعلاوه، سطوح BDNF تمام گروهها بهطور معناداری از گروه C کمتر بود (05/0>p). همچنین، سطوح BDNF گروههای D، DT و DS بهطور معناداری از گروه DTS کمتر بود (05/0>p). اما، سطوح BDNF گروههای D، DT و DS تفاوت معناداری نداشتند (05/0<p).
نتیجهگیری: تمرین مقاومتی همچنین عصاره زعفران بهتنهایی و همراه با تمرین مقاومتی سطوح گلوکز خون را در موشهای دیابتی کاهش میدهد. اما، عصاره زعفران تنها در خلال تمرین مقاومتی توانست سطوح BDNF را افزایش دهد. بنابراین، برای بهرهوری بیشتر باید عصاره زعفران در خلال تمرین مقاومتی مصرف شود.
شمارهی مقاله: 12
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1402/11/4 | پذیرش: 1403/2/11