Partovinia A, Shamsollahi Z. Application of immobilized microbial cells in biological treatment of contaminated effluent with aromatic compounds: a review article . ijhe 2019; 12 (2) :273-288
URL:
http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6195-fa.html
1- گروه مهندسی پالایشزیستی، دانشکده مهندسی فناوریهای نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، a_partovi@sbu.ac.ir
2- گروه طراحی و شبیهسازی فرآیندها، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
چکیده: (3056 مشاهده)
زمینه و هدف: زیست سالمسازی آلایندهها، روشی مطلوب برای تجزیه آنها به مواد کمخطر توسط میکروارگانیسمها است. تاکنون در بیشتر تحقیقات از میکروارگانیسمها بهصورت سلول آزاد استفاده شده که مشکلات کاربردی مختلفی دارند. استفاده از تکنولوژی تثبیت سبب بهبود راندمان تجزیه زیستی و رفع اکثر معایب سلولهای آزاد شده است. هدف این مقاله مروری، بررسی امکان کاربرد تکنولوژی تثبیت سلولی براساس حاملهای پلیمری در حذف آلایندههای آروماتیک در مقیاس آزمایشگاهی (فلاسک لرزان و بیوراکتور) است. همچنین، مقایسه عملکرد سلولهای آزاد و تثبیت شده در شرایط محیطی مختلف از دیگر اهداف این مطالعه است.
روش بررسی: در این تحقیق به ترتیب 401، 78، 49، 1450، 0 و 0 مقاله در پایگاههای اطلاعاتی Scopus،Web of Science،PubMed ،Google Scholar ، SID و MagIran با استفاده از واژگان کلیدی "Cell immobilization, Biodegradation, Aromatic" جستجو شد. از مجموع 1978 مقاله جستجو شده، پس از حذف 1167 مقاله، تعداد 811 مقاله مورد بررسی بیشتر قرار گرفت.
یافتهها: مطالعات انجام شده در این زمینه، نشاندهنده موفقیت آمیز بودن حذف آلایندهها توسط سلولهای تثبیت شده با استفاده از ماتریسهای مناسب در شرایط عملیاتی مختلف است و همچنین در میان سامانههای تثبیت سلولی، تلهاندازی سلولها درون حاملهای پلیمری، پرکاربردترین روش زیستسالمسازی آلایندههای آروماتیک است.
نتیجهگیری: با توجه به عملکرد سلولهای تثبیت شده در مقایسه با سلولهای آزاد بهویژه در شرایط محیطی نامساعد، قابلیت استفاده مجدد سلولهای تثبیت شده و کاربرد آنها در بیوراکتورها و بحث افزایش مقیاس، کاربرد این روشها میتواند در بحث تصفیه فاضلاب در کشور مورد توجه محققان قرار گیرد.
نوع مطالعه:
مرور ساختاریافته |
موضوع مقاله:
تصفیه آب دریافت: 1397/11/2 | پذیرش: 1398/3/26 | انتشار: 1398/6/13