Jorfi S, Rezaei Kalantary R, Mohseni Bandpi A, Jaafarzadeh Haghighifard N, Esrafili A, Alaei L. Fluoride Removal from Water By Adsorption using Bagasse, Modified Bagasse and Chitosan. ijhe 2011; 4 (1) :35-48
URL:
http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-84-fa.html
جرفی سهند، رضایی کلانتری روشنک، محسنی بندپی انوشیروان، جعفرزاده حقیقی فرد نعمت الله، اسرافیلی علی، اعلایی لطیفه. حذف فلوراید از آب به روش جذب سطحی با استفاده از باگاس،باگاس اصلاح شده و کیتوزان . سلامت و محیط زیست. 1390; 4 (1) :35-48
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-84-fa.html
چکیده: (12484 مشاهده)
زمینه و هدف: فلوراید به شکل گسترده ای در صنایعی نظیر ساخت نیمه رساناها، نیروگاه های زغال سنگی برق، تولید شیشه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد و از طریق پساب آنها به محیط زیست منتشر می شود. یکی از روش های حذف فلوراید، جذب سطحی با استفاده از جاذب های ارزان قیمت است. هدف از این مطالعه مقایسه کارایی جاذب های ارزان قیمت در حذف فلوراید از آب بوده است.
روش بررسی: مقادیر pH، زمان تماس و دزاژ جاذب بهینه و غلظت های مختلف فلوراید برای جاذب های باگاس اصلاح شده، باگاس و کیتوزان در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. سپس ضرایب ایزوترم های جذب لانگمیر و فروندلیچ بر مبنای شرایط بهینه محاسبه گردید.
یافته ها: pH معادل 7، زمان تماس 60 دقیقه و دزاژ جاذب 2 گرم بر لیتر به عنوان شرایط بهینه برای هر سه جاذب حاصل شد. بیشترین بازده حذف فلوراید در شرایط بهینه، برای باگاس اصلاح شده و به میزان 91 درصد به دست آمد.
نتیجه گیری: بر مبنای نتایج حاصل از این مطالعه می توان اظهار نمود که روش جذب سطحی با استفاده از باگاس اصلاح شده یک روش کارآمد و قابل اطمینان برای حذف فلوراید از محلول های آبی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/8/1 | پذیرش: 1389/10/28 | انتشار: 1392/4/17