دوره 9، شماره 3 - ( 11-1392 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arazi H, Salehi A. Attitude and Awareness of Male Bodybuilders Toward Adverse Effects of Anabolic-androgenic Steroids in Qazvin, Iran . irje 2014; 9 (3) :45-53
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5131-fa.html
اراضی حمید، صالحی اکبر. بررسی شیوع، نگرش و آگاهی درباره عوارض مصرف استروئیدهای آنابولیک-آندروژنیک در بدن‌سازان مرد شهر قزوین. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (3) :45-53

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5131-fa.html


1- دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان ، hamidarazi@yahoo.com
2- کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان
چکیده:   (12627 مشاهده)
مقدمه و اهداف: مصرف استروئیدهای آنابولیک- آندروژنیک در ورزشکاران و جوانان غیر ورزشکار افزایش یافته ‌است. هدف این پژوهش بررسی میزان مصرف، نگرش و آگاهی درباره عوارض این داروها بین بدن‌سازان مرد شهر قزوین بود.
روش کار: این تحقیق از نوع توصیفی است و جامعه‌ آماری، به روش خوشه‌ای تصادفی از ورزشکاران بدن‌ساز تمام باشگاه‌های سطح شهر قزوین انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه‌ (آلفا کرونباخ 84%) بود. داده‌ها با نرم افزارSpss نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (T مستقل و ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
 نتایج: 1/40% (91نفر) از بدن‌سازان حداقل یک بار از استروئیدهای آنابولیک استفاده کرده بودند. دلایل اصلی مصرف این داروها، به‌ترتیب قدرت، توده ‌عضلانی، سرعت و استقامت بود و 73/7% دلیل مصرف آن را نمی‌دانستند. همچنین، 6/32% معتقد بودند که استروئیدهای آنابولیک بدون تمرین و تغذیه مناسب، قدرت و اندازه عضله را افزایش می‌دهد. میزان آگاهی و نگرش بدن‌سازانی که از این داروها استفاده کرده بودند، به‌طور معنی‌دار بالاتر از مصرف ‌نکرده‌ها بود (001/0P=). بدن‌سازانی که سابقه‌ قهرمانی داشتند، نسبت به بدن‌سازان بدون سابقه‌ قهرمانی، از عوارض داروها بیشتر آگاه بودند. با وجود این، میزان آگاهی (1/10) نیز پایین بود.
 نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق، میزان مصرف بالای داروهای استروئیدی را نشان می‌دهد. همچنین، میزان آگاهی مصرف‌کنندگان این داروها پایین بود. آگاهی پایین همراه با باورهای غلط، در دسترس‌بودن و آسانی تهیه‌ این داروها، می‌تواند باعث افزایش مصرف این داروها در ورزشکاران و جمعیت‌های مختلف شود که این امر، لزوم توجه بیشتر مسئولان و طراحی برنامه‌های پیشگیری را آشکار می‌سازد.
متن کامل [PDF 1568 kb]   (3576 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/9/26 | پذیرش: 1391/11/7 | انتشار: 1392/11/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb