روشکار: مطالعه حاضر به صورت تحلیلی مقطعی در پاییز 1387 روی580 دانشآموز سنین14 تا 17 سال از 40 دبیرستان شهر اصفهان انجام گرفت. نمونهها به روش سیستماتیک خوشهای انتخاب شدند. پرسـش نامههای امنیت غذایی USDA و بسامد خوراک به ترتیب از طریق مصاحبه با مادران و دانشآموزان تکمیل شد.
نتایج: در بررسی حاضر شیوع ناامنی غذایی خانوار براساس پرسش نامه امنیت غذایی USDA برابر با 6/36% بود (40/0-33/0=CI%95). ناامنی غذایی خانوار ارتباط آماری مستقیمی با دفعات مصرف نان، ماکارونی، سیب زمینی، حبوبات و تخم مرغ در ماه، در دانش آموزان داشت (05/0>P). همچنین ارتباط آماری معکوسی بین ناامنی غذایی و دفعات مصرف برنج، گوشت قرمز، سوسیس و کالباس و همبرگر، مرغ، ماهی، سبزیجات سبز، سبزیجات ریشهای و غدهای (رنگی)، میوههای جالیزی، موز و آناناس و نارگیل و انبه، سیب و پرتقال، شیر و ماست مشاهده گردید (05/0>P).
نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای ناامنی غذایی در بین خانوارهای شهر اصفهان است. همچنین دانشآموزانی که در خانوارهای دچار ناامنی غذایی زندگی میکردند، مواد غذایی ارزان قیمت حاوی چگالی بالای انرژی را بیشتر مصرف میکردند. طراحی و اجرای برنامههای مداخلهای به منظور بهبود کیفیت غذای مصرفی خانوارها ضروری به نظر میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |