زمینه و هدف: درماتیت یا اگزما نوعی اختلال پوستی خارشدار است که معمولاً بهعلت واکنش التهابی پوست در پاسخ به ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد میشود. این مطالعه با هدف ارزیابی بیخطری کرمهای ضددرماتیت و بررسی عوارض جانبی احتمالی روی داوطلبین انسانی با اندازهگیری شاخصهای بیوفیزیکی پوست بهعنوان روشی غیرتهاجمی صورت پذیرفت.
روش اجرا: در کارآزمایی بالینی فاز I حاضر، دو گروه 15 نفرهی داوطلب بزرگسال و 15 داوطلب کودک سالم جهت بررسی بیخطری سه کرم ضددرماتیت آتوپیک و تماسی انتخاب شدند. اندازهگیریها به کمک دستگاهMPA 580 ® Cutometerصورت گرفت و تغییرات رخداده در شاخصهای میزان تبخیر آب از اپیدرم، رطوبت لایهی شاخی، محتوای ملانین، محتوای هموگلوبین (اریتم) و pH پوست ثبت گردید. این تغییرات در هر یک از متغیرها در سمت مصرف کرم و سمت شاهد، با آزمونهای آماری مقایسه شدند و 05/0P< معنادار تلقی شد.
یافتهها: در مقایسهی انجامگرفته هیچگونه تفاوت آماری معناداری در شاخصهای میزان تبخیر آب از اپیدرم، محتوای ملانین، محتوای هموگلوبین و pH مشاهده نشد. اختلاف بین تغییر رطوبت لایهی شاخی در سمت مصرف کرمهای Dermalex Repair Eczema، Dermalex Repair Contact Eczema وDermalex Repair Eczema for Babies & Children با سمت شاهد معنادار تلقی گردید و P حاصل بهترتیب برابر 002/0، 001/0 و 013/0 بود که بهدلیل وجود ترکیبات پوشاننده یا جذبکنندهی رطوبت در کرمها بود.
نتیجهگیری: با توجه به آن که پس از استفاده،تغییرات نامطلوبی در شاخصهای بیوفیزیکی پوست ایجاد نشد میتوان هر سه کرم را بی ضرر در نظر گرفت. نتایج خودارزیابی داوطلبین نیز بر ایجاد نشدن عوارض جانبی دلالت داشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |