Kazemi Darabadi S, Jarolmasjed S H, Moshtagh D. Comparison of ziziphus poultice, combination of olive oil and lime water and silver sulfadiazine on healing rate of third-degree burn wounds in Balb/c mice. jdc 2018; 9 (3) :158-167
URL:
http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5334-fa.html
کاظمی درآبادی سیامک، جارالمسجد سیدحسین، مشتاق دانیال. مقایسهی ضماد سدر، ترکیب روغن زیتون ـ آبآهک و سولفادیازین نقره در سرعت التیام زخم سوختگی درجهی سه در موش سوری. پوست و زیبایی. 1397; 9 (3) :158-167
URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5334-fa.html
1- گروه علوم درمانگاهی، دانشکدهی دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، s.kazemi@tabrizu.ac.ir
2- گروه علوم درمانگاهی، دانشکدهی دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
3- دانشکدهی دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (5248 مشاهده)
زمینه و هدف: سوختگیها جزء شایعترین علل زخمها هستند. از داروهایی که در این موارد بهکار میروند سولفادیازین نقره 1% است که عوارض جانبی زیادی دارد از اینرو، توجه به ترکیبات سنتی در درمان این زخمها افزایش یافته است. علیرغم استفاده از آب آهک در ترکیب با روغن زیتون و سدر بهطور سنتی در مناطقی از ایران، تحقیقات اندکی در اثبات فواید آنها صورت گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر موضعی سدر و ترکیب روغن زیتون و آب آهک بر سرعت ترمیم زخم سوختگی درجهی سه در موش سوری اجرا گردید.
روش اجرا: در این تحقیق از 24 سر موش سوری نر نژاد بالب/سی با وزن متوسط 5±25 گرم استفاده گردید. پس از بیهوشی، سوختگی درجهی سوم به مساحت 1 سانتیمتر مربع با دستگاه ویژه ایجاد شد. سپس بهطور تصادفی، موشها به چهار گروه تقسیم شدند و به ترتیب از نرمالسالین، ضماد سدر، ترکیب روغن زیتون و آب آهک و سولفادیازین نقره 1% موضعی روزانه یکبار استفاده گردید. به مدت سه هفته و هر هفته یکبار از زخمها عکسبرداری شد. سپس مساحت زخم بهدستآمده و درصد بهبودی محاسبه گردید. برای تجزیهوتحلیل آماری دادهها از آنالیز واریانس با اندازهگیریهای مکرر استفاده شد.
یافتهها: در تمام هفتهها درصد بهبود زخم در گروههای دوم تا چهارم نسبت به گروه اول معنادار بوده ولی نسبت به یکدیگر معنادار نبود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد ترکیب روغن زیتون و آب آهک و نیز ضماد برگ سدر بر سرعت بهبود زخم سوختگی درجهی سوم در پوست موش تأثیر مثبت داشته است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/10/9 | پذیرش: 1397/10/9 | انتشار: 1397/10/9