زمینه و هدف: چیکونگ از ورزشهای باستانی چینی است که شامل مدیتیشن، حرکات آرام بدنی و تنفس میشود. از طرفی بزاق به عنوان یکی از مایعات ترشحی بدن، علاوه بر آن که از سدهای دفاعی بدن به شمار رفته و دارای ترکیبات دفاعی مؤثری میباشد، برای حفظ سلامت ساختارهای مختلف داخل دهان و کاهش پوسیدگیها ضروری است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تأثیر انجام حرکات چیکونگ بر میزان ترشح بزاق، pH بزاق و SIgA آن انجام شد.
روش بررسی: 23 نفر انسان سالم 20- 24 سال در این مطالعه مداخلهای قبل و بعد شرکت کردند. این افراد با هدف افزایش انرژی ششها و کلیهها به دت 6 ماه از ابتدای پاییز 1383 تا انتهای زمستان 1384 تحت نظر مربی مجرب به انجام حرکات چیکونگ به مدت 30 دقیقه در روز پرداختند. بزاق غیرتحریکی افراد در 2 مرحله، یکی قبل از شروع انجام حرکات (بهار 1383) و دیگری بعد از انجام حرکات (بهار 1384) هر هفته در روزهای سهشنبه جمعآوری شد. همچنین pH بزاق هر هفته همزمان با اندازهگیری مقدار بزاق غیرتحریکی، اندازهگیری شد. مقدار SIgA بزاق نیز براساس اندازهگیری مقدار آن در آخرین مرحله جمعآوری بزاق غیرتحریکی با استفاده از روش Elisa در انتهای هر دو بهار سنجیده شد.
یافتهها: براساس نتایج مطالعه حاضر، اختلاف معنیدار بین مقدار بزاق و مقدار SIgA بزاق در قبل و بعد از انجام حرکات چیکونگ دیده شد (01/0P<)، ولی بین مقدار pH بزاق در قبل و بعد از انجام حرکات چیکونگ اختلاف معنیدار نبود.
نتیجهگیری: این نتایج نشان داد که انجام حرکات چیکونگ به مدت 6 ماه موجب افزایش مقدار بزاق غیرتحریکی و مقدار SIgA بزاق میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |