روش بررسی: یک عدد آنالوگ اباتمنت با قطر و ارتفاع 5/5 میلیمتر به عنوان مدل آزمایشی انتخاب شد. بر روی مدل آزمایشی مربوطه، ۲۰ عدد کور تمام سرامیکی Cercon به ۲ روش مختلف ساخته شد (۱۰ نمونه در هر گروه). در گروه اول که گروه Direct نامیده شد، اسکن مستقیم از مدل آزمایشی با استفاده از تکنیک Compter Aided Design/Computer Aided Manufacturing (CAD/CAM) انجام شد. سپس طراحی کور در کامپیوتر دستگاه انجام شده و دستگاه، کور طراحی شده را با تراش بلوک Cercon ساخت. در گروه دوم که گروه (CAM) Wax-Up نامیده شد، ابتدا روی مدل آزمایشی Wax-up انجام شده و سپس Wax-up انجام شده اسکن شد. دستگاه، کور را با توجه به ابعاد و شکل Wax-up با تراش بلوک Cercon ساخت. میزان عدم تطابق لبهای هر کور ساخته شده، با کاربرد یک استریومیکروسکوپ (SZX9, Olympus, Japan) با بزرگنمایی ۵۰ برابر و دوربین دیجیتالی متصل به آن (Mode TK, C1380E, JVC, Japan) و توسط Version 8 نرمافزار Adobe Photoshop CS اندازهگیری شد. دادهها به کمک آزمون T مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: متوسط عدم تطابق لبهای در گروه Direct (95/3±2/85 میکرومتر) به طور معنیداری از گروه Wax-up (91/6±2/120 میکرومتر) پایینتر بود (001/0P<).
نتیجهگیری: میزان تطابق لبهایی در سرامیکهای زیرکونیا که به روش Direct scanning در مقایسه با نمونههایی که با روش Wax-up ساخته شده بودند، بهتر و همگنتر بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |