زمینه و هدف: ریزنشت یک مشکل با اهمیت در ترمیمهای مستقیم میباشد و فهم عوامل مرتبط با آن، اهمیت بسیار دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر سیکل مکانیکی بر ریزنشت سه نوع ماده گلاس آینومر ترمیمی در حفرات CLV بود.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی سی دندان پره مولر انسان با ایجاد حفرههای CLV در ناحیه باکال و پالاتال استفاده شد (شصت حفره). دندانها به سه گروه ده تایی (بیست حفره) به صورت زیر تقسیم شدند: گروه یک Fuji IX (HV GI)/ G coat plus ، گروه دوم : گلاس آینومر با ویسکوزیته بالا
Ionofil molar (HVGI)/ G coat plus و گروه سوم: Fuji II LC (RMGI)/ G coat plus . همه ترمیمها فورا پالیش شدند و دندانها تحت دو هزار
(50-5 درجه سانتیگراد) سیکل حرارتی قرار داده شدند. در هر گروه نیمی از دندانها تحت سیکل مکانیکی (پنجاه هزار سیکل) قرار گرفتند. در نهایت دندانها در فوشین بازی 5/0% به مدت 24 ساعت و در دمای اتاق قرار داده، برش داده و تحت استریو میکرسکوپ مشاهده گردیدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمونهای Man-Whiteney, Kruskal-Wallis انجام گردید و ریزنشت انسیزال و ژنژیوال با تست Wilcoxon مقایسه شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که در همه گروهها سیکل مکانیکی و نوع ماده ترمیمی بر روی ریزنشت انسیزال و ژنژیوال اثر معنیداری نداشت (05/0 P< ).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این مطالعه میتوان این گونه نتیجه گیری کرد که ریزنشت گلاس آینومر II LC Fuji معادل گلاس آینومرهای با ویسکوزیته بالا (Ionofil molar, Fuji IX) بود و اعمال سیکل مکانیکی به دندانها موجب افزایش میزان ریزنشت نگردید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |