Davari A, Kazemi A D, Tafti M F. Invitro evaluation of the effect of some of the common carbonated beverages in Iran on the microhardness of two resin composites. jdm 2018; 30 (4) :219-229
URL:
http://jdm.tums.ac.ir/article-1-5706-fa.html
داوری عبدالرحیم، کاظمی علیرضا دانش، تفتی مهرناز فلاح. بررسی آزمایشگاهی تأثیر برخی از نوشیدنیهای گازدار رایج بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت. مجله دندانپزشکی. 1396; 30 (4) :219-229
URL: http://jdm.tums.ac.ir/article-1-5706-fa.html
1- استاد گروه آموزشی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران؛ عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
2- دانشیار گروه آموزشی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران؛ عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
3- دندانپزشک، یزد، ایران
چکیده: (20781 مشاهده)
زمینه و هدف: از ویژگی یک ماده ترمیم مناسب داشتن خصوصیات مکانیکی قابل قبـول میباشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر نوشیدنیهای اسیدی متداول، بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیـت دنـدانی انجام شد.
روش بررسی: 48 نمونه از هر یک از کامپوزیتهای P60 و G-aenial تهیه و به طور تصادفی به 6 گروه کوکاکولا، فانتا، دوغ گازدار، دلستر، اسپرایت و کنترل با آب مقطر تقسیم شدند. مطالعه در 3 مرحله، بعد از یک روز در آب مقطر، بعد از یک روز و پس از یک هفته غوطهوری در نوشیدنیها (به ازای هر روز
6 ساعت) بررسی شد. ریزسختی با دستگاه سختی سنج ویکرز اندازهگیری و نتایج به کمک آزمونهای ANOVA، T-test و Tukey مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: مقایسه نتایج بین دو گروه نشان دهنده تفاوت معنیدار بین دو کامپوزیت بود. بعد از یک روز نگهداری در آب میانگین ریزسختی برای P60 مقدار (kgf/mm2) 12/27 و برای G-aenial به مقدار (kgf/mm2) 51/16 گزارش شد (0001/0P=). همچنین در بازه نگهداری 6 ساعته میانگین ریزسختی در دو گروه معنیدار گزارش شد (0001/0P=). در بازه زمانی 42 ساعت میانگین ریز سختی دو گروه معنیدار ارزیابی شد (0004/0P=). سختی کامپوزیت P60 پس از 42 ساعت نگهداری در دلستر در مقایسه با گروه کنترل (03/0P=)، همچنین ســختی کامپوزیــت G-aenial پس از 42 ســاعت غوطهور شدن در کوکاکولا به طرز معنیداری نسبت به دوغ (02/0P=)، کاهش یافته بود.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه مصرف نوشیدنهای اسیدی میتواند موجب کاهش ریزسختی کامپوزیتهای دندانی شود.
نوع مطالعه:
تحقیقی |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1396/12/8 | پذیرش: 1396/12/8 | انتشار: 1396/12/8