1- استاد، دانشکده مدیریت، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
2- دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
3- دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران. (*نویسنده مسئول) ایمیل: sabertaghipour87@gmail.com
چکیده: (4080 مشاهده)
زمینه و هدف: گسترش روزافزون ویروس کووید 19 در جهان موجب بروز پیامدهای گوناگونی برای افرادی میشود که در فرایند درمانی بیماران مبتلا به این ویروس دخیل هستند. بر این اساس هدف اصلی از انجام این مطالعه شناسایی و اولویتبندی پیامدهای روانی ویروس کووید 19 در پرستاران باشد.
مواد و روشها: این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از نظر نحوه جمعآوری دادهها در حوزه مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی قرار دارد. رویکرد تحلیل در این مطالعه آمیخته و ترکیبی از روشهای کیفی و کمی است. جامعه آماری این مطالعه را اساتید پرستاری و متخصصان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تشکیل دادهاند که با روش نمونهگیری هدفمند و با توجه به اصل اشباع نظری، تعداد 14 نفر از اساتید و متخصصان به عنوان نمونه پژوهش لحاظ گردیدند. جامعه آماری بخش کمی نیز شامل مدیران بیمارستانهای ارائهدهنده خدمات به بیماران کرونایی در استان لرستان بوده که با روش نمونهگیری غیراحتمالی در دسترس تعداد 35 نفر به عنوان نمونه پژوهش تعیین گردیدند. شناسایی پیامدهای روانی با استفاده از تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه با نرمافزار Atlas.ti و اولویتبندی پیامدها به روش فازی مثلثی انجام شد.
نتایج: تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی 16 پیامد روانی موثر بر پرستاران گردید. اولویتبندی این عوامل نشان داد که افسردگی، کاهش تمرکز و بیانگیزگی مهمترین پیامدهای روانی ناشی از ویروس کووید 19 هستند.
نتیجهگیری: تدوین استراتژیهای حمایتی برای حفظ سلامت روان پرستاران میبایست در اولویت برنامههای آتی قرار گرفته و بخش مجزایی از هزینههای سالانه بیمارستانی به این امر مهم اختصاص یابد
نوع مطالعه:
مقاله ی اصیل |
موضوع مقاله:
مدیریت منابع انسانی در بیمارستان دریافت: 1399/2/5 | پذیرش: 1399/6/6 | انتشار: 1399/6/24