دوره 19، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 50-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirakbari M, Ooshaksaraie M, Daneshmand mehr M, Amouzad Khalili H, Majidi S A. Investigating fire patterns and methods to improve its safety in the country's hospitals; A review study. jhosp 2020; 19 (2) :42-50
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-6308-fa.html
میراکبری سید محمود، اوشک سرایی مریم، دانشمند مهر مریم، عموزاد خلیلی حسین، مجیدی سید علی. بررسی الگو‌های حریق و روش های ارتقاء ایمنی آن در بیمارستان‌های کشور یک مطالعه مروری. بیمارستان. 1399; 19 (2) :42-50

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-6308-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات، گروه مدیریت، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
2- استادیار، گروه مدیریت صنعتی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران. *(نویسنده مسؤل). ایمیل : ooshaksaraie@iauasht.ac.ir
3- استادیار، گروه مهندسی صنایع، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
4- استادیار، گروه مهندسی صنایع، واحد نوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، نوشهر، ایران
5- استادیار مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
چکیده:   (3629 مشاهده)
زمینه و هدف: سـاختمان‌هـای بیمارستانی و مراکز پزشکی درمانی از جمله ساختمان‌هایی می‌باشند که هـرسـاله تعـداد زیـادی از آن‌ها دچار آتش‌سوزی می‌گردند. امـروزه ایمنی حریق یکـی از بزرگ‌ترین چـالش‌هـای پـیش‌روی طراحان و کاربران بخش‌های درمـانی مـی‌باشـد. با توجه به این موضوع، این پژوهش به دنبال این موضوع خواهد بود که با مرور مطالعات مرتبط در داخل و خارج کشور بتواند الگوی جامعی را در خصوص حریق در بیمارستان‌ها مشخص نماید.
مواد و روش کار: این پژوهش شامل یک مطالعه مروری جامع از مطالعات صورت گرفته در ایران و جهان در حوزه حریق در بیمارستان‌ها می‌باشد، در همین راستا، پایگاه‌های الکترونیکی قابل دسترس در کشور نظیر پابمد، اسکوپوس و گوگل پژوهشگر با یک راهبرد جستجوی مدون مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: 14 مطالعه بدست آمد که در نهایت نتایج به‌دست‌آمده از مطالعات وارد شده به‌صورت کیفی از طریق سنتز تماتیک شامل تم‌های اصلی که عبارت بودند از بخش‌ها و الگوهای تقسیم‌بندی ساختمان بیمارستانی دارای اهمیت در حوزه حریق، الگوهای خروج اضطراری، مصالح و وضعیت ساختمانی و تجهیزات و مواد مصرفی قابل اشتعال در بیمارستان‌ها و تجهیزات مناسب مبارزه با حریق، مورد تحلیل قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: برای ایمن‌سازی بیمارستان‌ها از حریق و آتش‌سوزی جهت حفظ جان پرسنل و بیماران باید به نکاتی از جمله خطرات تجهیزات درمانی بکار گرفته شده و مواد قابل اشتعال مصرفی و همچنین انواع تجهیزات مبارزه با آتش‌سوزی بکار گرفته شده در ساختمان بیمارستان و مباحث معماری ایمنی در خصوص میزان مقاومت در مقابل حریق سازه و سقف‌ها و درب‌ها و دیوارها و پلکان خروج اضطراری تواما با هم در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 801 kb]   (1379 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: کیفیت خدمات و ایمنی بیمار در بیمارستان
دریافت: 1399/6/19 | پذیرش: 1399/7/8 | انتشار: 1399/7/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb