زمینه و هدف: سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در میان زنان است. ایزوفلاونها زیرمجموعهای از فیتواستروژنها هستند که دارای خواصی شبیه استروژن پستانداران میباشند. گیاه یونجه دارای ایزوفلاون بالایی است. هدف مطالعهی حاضر تعیین اثر ایزوفلاونهای گیاه یونجه روی سرطان پستان و پروفیل لیپید در این بیماران است.
روش بررسی: 30 رأس موش آزمایشگاهی BALB-C انتخاب و به چهار گروه دستهبندی شدند. گروه اول و دوم به روش کاشت سلولی به سرطان پستان مبتلا گشتند. گروه سوم و چهارم سالم ماندند. عصارهی یونجه به روش تقطیر در خلأ تهیه شد و گروههای اول و سوم عصارهی یونجه را دریافت نمودند. گروه دوم و چهارم(شاهد) هیچ دارویی دریافت نکردند. بعد از 6 هفته از خون تمامی موشها سرم تهیه گردید. غلظت استرادیول، LDL - کلسترول، HDL - کلسترول و کلسترول تام در سرم اندازهگیری شد. آنالیز آماری دادهها با آزمون t-student و برنامه آماری Graphpad انجام شد. سطح معنیداری برابر 0/05 =P بود.
یافتهها: میزان استرادیول در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنیداری پیدا کرد(0/00 =P). میزان کلسترول تام در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنیداری پیدا نمود(0/00=LDL . (P - کلسترول در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنیداری نشان داد(0/00=HDL . (P- کلسترول در گروه اول نسبت به دوم افزایش نشان داد که این مقدار، معنیدار نبود(0/09 =P).
نتیجهگیری: عصارهی یونجه با اثر بر روی میزان استرادیول و پروفیل لیپید در موشهای مبتلا به سرطان پستان میتواند در بهبود شرایط بیماری مفید باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |