زمینه و هدف: با توجه به رشد روزافزون فناوریهای جدید در عرصهی مراقبت سلامت و هزینهی بالای آنها، لزوم توجه به ارزیابی فناوریهای جدید و نقش بالقوهی آنها در بهبود کیفیت خدمات مراقبت سلامت بیش از پیش احساس میشود. هدف اصلی این مطالعه، تعیین نقش ارزیابی فناوری سلامت در بهبود کیفیت خدمات و ارایه بهترین شواهد برای تصمیمگیرندگان اصلی در این زمینه میباشد.
روش بررسی: این مطالعه مروری با روش نظاممند به جستجوی مطالعات و مقالهها در حوزهی ارزیابی فناوری سلامت از طریق جستجو در بانک های اطلاعاتی Pubmed وCochrane و سایر پایگاههای مرتبط با ارزیابی فناوری سلامت تا پایان سال 2013 پرداخته است. مطالعات انتخابشده از طریق روش تحلیل محتوا مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بررسی مطالعات مرتبط، نقش بالقوه ارزیابی فناوری سلامت در بهبود کیفیت خدمات و مراقبت سلامت را نشان میدهد. ارزیابی فناوری سلامت تسریع در تصمیمگیری بالینی در مورد بیماران، افزایش رقابت بین تولیدکنندههای فناوریهای پزشکی و ارتقای کیفیت فناوریهای سلامت و کمک به ایجاد راهنماهای بالینی، افزایش کیفیت مراقبت سلامت و رضایت کلیه ذینفعان را به همراه خواهد داشت.
نتیجهگیری: اجرای ارزیابی فناوری سلامت میتواند با تسهیل حرکت به سمت تصمیمگیری مبتنی بر شواهد و کمک به ارایهی مراقبتهای ایمن از طریق کاهش آسیبها در ارایهی مراقبت سلامت و افزایش میزان اعتماد و رضایت بیماران و خانوادههای آنها به رویهها و تیم درمانی منجر به بهبود کیفیت خدمات مراقبت سلامت گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |