دوره 13، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1398 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zakipour P, Kianifard D, Akbari G, Khalilzadeh E. The Effects of Long-term and Simultaneous Administration of Methylphenidate and Nicotine before and During Pregnancy on the Microscopic Structure of Testicular Tissue in Male Offspring of Mice . payavard 2019; 13 (1) :60-70
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6729-fa.html
زکی پور پرستو، کیانی فرد داود، اکبری قاسم، خلیل زاده عماد. اثرات مصرف طولانی مدت و همزمان متیل‌فنیدات و نیکوتین قبل و حین بارداری بر ساختار میکروسکوپی بافت بیضه‌ی نوزادان متولد شده در موش‌های سوری. پیاورد سلامت. 1398; 13 (1) :60-70

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6729-fa.html


1- کارشناس ارشد بافت‌شناسی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2- استادیار گروه علوم پایه، بخش بافت‌شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، kianifard@tabrizu.ac.ir
3- استادیار گروه علوم پایه، بخش آناتومی و جنین‌شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
4- استادیار گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (2671 مشاهده)
زمینه و هدف: متیل‌فنیدات از داروهای رایج در درمان بیماری بیش فعالی کودکان محسوب می‌گردد. استفاده از متیل‌فنیدات با افزایش فعالیت دستگاه اعصاب مرکزی همراه بوده که این امر می‌تواند زمینه سوء مصرف این ترکیب را فراهم آورد. نیکوتین از جمله ترکیباتی است که با اشکال مختلف در دسترس افراد قرار دارد. اثرات منفی نیکوتین بر هورمون‌های محور هیپوفیز بیضه و اسپرماتوژنز گزارش شده است. در این مطالعه، اثرات مصرف همزمان متیل‌فنیدات و نیکوتین بر دستگاه تناسلی نوزادان نر متولد شده از موش‌های سوری دریافت­کننده­‌ی ترکیبات فوق قبل و حین بارداری بررسی گردید.
روش بررسی: نیکوتین و متیل‌فنیدات به مدت هشت هفته قبل از آبستنی و در حین بارداری به موش‌های سوری ماده تجویز شد. شاخص‌های جنین‌شناسی و مطالعات میکروسکوپی بافت بیضه در نوزادان نر متولد شده ارزیابی گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شاخص‌های جنین‌شناسی و بافت‌شناسی در نوزادان متولد شده از موش‌های دریافت کننده­‌ی نیکوتین و متیل‌فنیدات در مقایسه با گروه کنترل تغییر یافت. کاهش جمعیت سلول‌های دیواره­‌ی لوله‌های اسپرم‌ساز و بروز برخی تغییرات ساختاری در لوله‌های مذکور مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده­ی همزمان و طولانی مدت از نیکوتین و متیل فیندات پیش از بارداری و در حین آن می‌تواند موجب بروز برخی تغییرات در ساختار بافت بیضه در دوران رشد جنینی و بعد از تولد و بروز اختلالات باروری احتمالی گردد.
متن کامل [PDF 735 kb]   (1687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: 1398/3/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb