دوره 18، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 120-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi S, Fazeli F. Nitrate Contents of Some Highly Consumed Products on Sale in Wholesale Fruit and Vegetable Markets in Spring and Winter in District 4, Tehran, Iran. sjsph 2020; 18 (1) :111-120
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5857-fa.html
اسدی سمانه، فاضلی فائزه. میزان نیترات برخی محصولات پرمصرف عرضه شده در میادین میوه و تره بار منطقه 4 تهران در بهار و زمستان. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1399; 18 (1) :111-120

URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5857-fa.html


1- دانشجوی دوره کارشناسی ارشد، گروه محیط زیست، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، تهران، ایران ، Samanehasadi253@gmail.com
2- دانشیار، گروه محیط زیست، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2266 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت غذا و تغذیه همواره یکی از دغدغه های بزرگ بشر بوده است. وجود نیترات در غذا ممکن است سلامت آن را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی محتوای نیترات محصولات پرمصرف )سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز) عرضه شده در میدان میوه و تره بار(هروی، ملت و لویزان) منطقه 4 شهر تهران انجام گردید.
روش کار: نمونه برداری در دو فصل زمستان و بهار صورت گرفت. محتوای نیترات با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد.
نتایج: نتایج حاصل نشان داد که بین نیترات 2 فصل زمستان و بهار تفاوت معنی داری وجود داشت. مقدار نیترات اندازه گیری شده پیاز در فصل بهار در میدان میوه و تره بار هروی و همچنین محتوای نیترات سیب زمینی در فصل زمستان در میدان میوه و تره بار لویزان بیشتر از حد استاندارد سلامت بود. مقدار نیترات گوجه فرنگی در هردو فصل کمتر از حد استاندارد بود.
نتیجه گیری: میزان نیترات در نمونه های تحت بررسی در بیشتر موارد کمتر از حد استاندارد بود. این نشان دهنده آن است که سبزیجات میادین مورد بررسی (حداقل در فصل بهار و زمستان) از لحاظ نیترات از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده اند.
واژه‌های کلیدی: نیترات، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، تهران
متن کامل [PDF 2745 kb]   (2317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1399/3/31 | پذیرش: 1399/3/31 | انتشار: 1399/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb