Soltan Dallal M M, Abrishamchian Langroudi S M, Pourmoradian M, Asadpour S. Frequency Distribution of Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus Isolated from Foods on Sale in the South of Tehran, Iran in 2018-19. sjsph 2020; 18 (1) :17-28
URL:
http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5864-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، ابریشمچیان لنگرودی سیده معصومه، پورمرادیان مهدیه، اسدپور شیدا. میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از مواد غذایی عرضه شده در مناطق جنوب تهران در سال 98-97. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1399; 18 (1) :17-28
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5864-fa.html
1- استاد، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی/ بخش میکروب شناسی مواد غذایی،گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
2- کارشناس ارشد، آزمایشگاه پاتو بیولوژی مرکزی، تهران، ایران
3- کارشناس، بخش میکرب شناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- کارشناس، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (2562 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری های منتقله از راه غذا (FBD) foodborne diseases امروزه یکی از بزرگترین نگرانی ها در جهان میباشد. همچنین استفاده بی رویه و نادرست از آنتی بیوتیک ها باعث ایجاد مقاومت در بین باکتریهای فراوانی گشته است، که یکی از آنها استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) ، به صورت یک تهدید جدی برای سلامت عمومی مطرح گردیده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین MRSA ازمواد غذایی در تهران صورت گرفت.
روش کار: در این مطالعه توصیفی 560 نمونه غذایی طی ماه های تیر97 لغایت خرداد 1398از سه منطقه جنوب تهران، شهر ری و اسلام شهر جمع آوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس طبق استاندارد ملی ایران به شماره 1194 مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس بدست آمده با روش دیسک دیفیوژن تست Disk) (Diffusion Test مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: از 560 نمونه غذایی،49 نمونه به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند) 7/8%). نتایج بدست آمده نشان می دهد بیشترین آلودگی ها مربوط به شیرینی تر، بستنی سنتی و مواد پروتینی خام بوده است. از نظر الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بین 49 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده، میزان مقاومت به متی سیلین 4 سویه (2/8%) بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت استافیلوکوکوس اورئوس در مسمومیت های غذایی و امکان انتقال سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها، مخصوصا متی سیلین از راه مواد غذایی مختلف وجود دارد. بنابراین باید به اهمیت مصرف صحیح و درست آنتی بیوتیک ها تاکید نمود.
دریافت: 1399/4/3 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/4/3