Taghizadeh A, Pourali L, Jafarian A, Seilanian Toosi F, Ghasemi G, Farazestanian M et al . Bartholin gland cancer in a young woman: a case report. Tehran Univ Med J 2022; 79 (11) :899-903
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11538-fa.html
تقیزاده علی، پورعلی لیلا، جعفریان امیرحسین، سیلانیان طوسی فرخ، قاسمی غزل، فرازستانیان مرجانه و همکاران.. کانسر غده بارتولن در یک خانم جوان: یک گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (11) :899-903
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11538-fa.html
1- مرکز تحقیقات انکولوژی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، sabalanmountain@yahoo.com
3- گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
4- گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
5- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده: (1844 مشاهده)
زمینه و هدف: کارسینومای غده بارتولن شکل نادری از بدخیمیهای ولو است که کمتر از 5% کل کانسرهای ولو و 001/0% از کل کانسرهای دستگاه ژنیتال را شامل میشود. اکثر موارد کانسرهای غده بارتولن از نوع آدنوکارسینوما یا سلول سنگفرشی است و ارتباط آن با عفونت ویروس پاپیلومای انسانی بهطور کامل مشخص نشده است. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد نادر کانسر غده بارتولن در یک بیمار جوان بود.
معرفی مورد: بیمار خانم 37 ساله p2l2 (سابقه دو نوبت حاملگی و دو زایمان) بود که با شکایت از درد شدید ناحیه پرینه در خرداد ماه 1399 به درمانگاه اورژانس زنان بیمارستان قائم (عج)، شهر مشهد مراجعه کرد. از یک سال پیش از مراجعه بیمار دچار تورم و درد در ناحیه پرینه شده بود که با تشخیص آبسه بارتولن چندین دوره آنتیبیوتیک خوراکی مصرف کرده ولی بهبودی حاصل نشده بود. در معاینه زیر بیهوشی توده حدود cm 3 در یک سوم دیستال خلف واژن و کاملا سفت در محل غده بارتولن لمس شد که حالت نکروتیک داشت. با توجه به نرمال بودن سایر نواحی واژن و سرویکس بیمار با تشخیص کانسر غده بارتولن در stage چهار کاندید رادیوتراپی و شیمی درمانی شد. پنج ماه پس از شروع درمان علایم بالینی (تورم و درد) کاملا بهبود یافته بود. در پیگیریهای پسین، شش ماه پس از شروع درمان هیچگونه شواهدی از عود و متاستاز وجود نداشت.
نتیجهگیری: در برخورد با هر بیمار با تشخیص آبسه بارتولن در صورت عدم پاسخ به درمان طبی، بررسی بیشتر و بیوپسی از توده جهت رد سرطان غده بارتولن باید مد نظر قرار گیرد.
نوع مطالعه:
گزارش موردي |
موضوع مقاله:
زنان و زایمان