دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )                   جلد 55 شماره 6 صفحات 57-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradmand S. A survey of myocardial infarction in diabetic patients. Tehran Univ Med J 1997; 55 (6) :53-57
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1614-fa.html
مرادمند سینا. بررسی تحقیقی بر روی دیابت در بیماران با انفارکتوس میوکارد در بیمارستان های دانشکده پزشکی تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1376; 55 (6) :53-57

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1614-fa.html


چکیده:   (7414 مشاهده)

این مطالعه بصورت یک بررسی گذشته نگر انجام شده است و برای آن پرونده های بیماران بستری در بیمارستانهای امیراعلم، شریعتی، امام خمینی از تاریخ 72/4/1 تا 72/11/1 مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد کل بیماران مبتلا به انفارکتوس در این بررسی 209 نفر بوده است که متوسط سنی کل افراد 59/5 سال می باشد. از این تعداد 123 نفر مرد هستند که متوسط سنی آنها 57/1 سال می باشد و 76 نفر نیز زن با متوسط سنی 63/6 سال می باشد. به این ترتیب در یک نگاه می توان گفت که زنان بطور متوسط در سنین بالاتری نسبت به مردان به انفارکتوس میوکارد مبتلا می شوند. از 209 بیمار مبتلا به انفارکتوس، 51 نفر به دیابت مبتلا بودند که این نشاندهنده شیوع 24/4% دیابت در جمعیت مورد مطالعه است. از طرف دیگر 28 نفر از این تعداد مرد هستند که نسبت به جمعیت کل مردان (133 نفر) شیوع دیابت در مردان مطالعه شده 31/8% می باشد. از طرف دیگر، 23 نفر زن مبتلا به دیابت نیز با احتساب جمعیت کل آنها (76 نفر) شیوع 30/2% را نشان می دهند. باین ترتیب متوجه می شویم که زنان دیابتیک بیشتر از مردان دیابتیک دچار عارضه قلبی عروقی شده اند و این یافته با آمارهای دیگران نیز مطابقت دارد. از طرف دیگر متوسط سنی افراد دیابتی در این مطالعه 58/6 سال می باشد که نسبت به سن متوسط افراد غیردیابتی این جمعیت یعنی 61/5 سال، کمتر می باشد. ولی سن متوسط مردان دیابتی تفاوت قابل ملاحظه ای با سن متوسط مردان غیردیابتی نشان نمی دهد. ضمنا سن متوسط زنان دیابتی بطور محسوسی از سن متوسط زنان غیردیابتی کمتر است. مجموعه این نکات نشان دهنده این مطلب است که افراد دیابتی در کل، در سنین پایین تری مبتلا به انفارکتوس میوکارد می شوند. شیوع دیابت در دهه های 6 و 7 زندگی هم در زنان و هم در مردان به حداکثر می رسد. این موضوع تقریبا با آمارهای بین المللی که بیماری علامتدار کرونر را برجسته ترین مشخصه بالینی دیابت در دهه های 6 و 7 عمر می دانند مطابقت دارد. فشارخون شایعترین ریسک فاکتور انفارکتوس در جمعیت مورد مطالعه بوده است. فشارخون و هیپرلیپیدمی شایعترین ریسک فاکتورهای همراه دیابت در بیماران انفارکتوسی می باشد. از طرفی عمدتا بیماران دیابتی مبتلا به انفارکتوس، دارای یک یا بیشتر ریسک فاکتور همراه نیز هستند. طول مدت ابتلا به دیابت، در بیماران بررسی شده است که عمده بیماران، سابقه ابتلا 15-5 سال را دارند. این که چرا در دوره های ابتلا 20-15 سال یا بیشتر از 20 سال تعداد کمی از بیماران قرار گرفته اند، شاید به این علت باشد که افراد دیابتیک به علت تسریع آترواسکلروز، سریعتر به CAD مبتلا می شوند. در طریقه درمان افراد دیابتیک مورد مطالعه نشان داده ایم با توجه به اینکه اکثریت قریب به اتفاق افرادی که با دیابت به انفارکتوس مبتلا می شوند، مبتلا به دیابت نوع غیروابسته به انسولین هستند، اکثریت افراد با داروهای خوراکی به درمان خود می پردازند. در مورد علت مراجعه، درد سینه شایعترین علت بوده و مطابق آمار 14% از مردان و 30% از زنان در موقع مراجعه درد سینه نداشته اند.

متن کامل [PDF 779 kb]   (1491 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb