دوره 31، شماره 8 و 9 - ( 1-1353 )                   جلد 31 شماره 8 و 9 صفحات 204-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فروزانپور داود، شریف رضا. هیدرونفروز پیشرفته در اثر تنگی های مادرزادی و اکتسابی ابتدای مجرای ادراری و عوارض شایع و متنوع آن. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1353; 31 (8 و 9) :200-204

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2089-fa.html


چکیده:   (6742 مشاهده)
- علل بیشماری می توانند در شخص ایجاد هیدرونفروز نمایند که یکی از آنها تنگی دهانه مجرای ادراری به علل مادرزادی و یا اکتسابی است.- علل اکتسابی تنگی دهانه مجرای ادراری در ایران به نحو بارزی زیادتر است که به نظر می رسد علت آن ختنه کردن پسربچه ها بخصوص در دوران طفولیت و قنداق کردن و عدم رعایت موازین بهداشتی است.- تنگی دهانه مجرای ادراری در مجرا ایجاد عفونتهای مقاوم - دیورتیکولهای مجرا - عفونت انساج اطراف مجرای ادراری - فستیولهای مجرای ادراری می نماید.- در مثانه ایجاد دیورتیکول - سنگ مثانه - سیستیتهای مقاوم - هیپروتروفی جدار مثانه - آتروفی جدار مثانه و بالاخره برگشت ادراری ( رفلو) می نماید.- برگشت ادراری هر چه سن بیمار پائین تر باشد بیشتر امکان پذیراست.- در کلیه هایی که دارای باسینه انتراهیلر هستند صدمات وارده به نسج کلیه خیلی شدیدتر است از کلیه هاییست که باسینه اکستراهیلر دارند .- ضایعات هیدرونفروتیک ابتدا از سرپایی ها شروع شده و تا آتروفی و اضمحلال کامل کورتکس کلیه می تواند پیشرفت نماید.- از بین بردن علت ایجاد کننده هیدرونفروز مقدار متنابهی از عوارض ایجاد شده را بهبود می بخشد.

متن کامل [PDF 795 kb]   (1247 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb