دوره 25، شماره 8 - ( 1-1347 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 724-721 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

کاوندی عبدالحسین. استفاده از سکرتین (secretin) در تشخیص ضایعات لوزالمعده. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1347; 25 (8) :721-724

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2425-fa.html


چکیده:   (4657 مشاهده)
استفاده از تست سکرتین در تشخیص ضایعات لوزالمعده و مجاری صفرا وسیله مطمئن و قابل استفاده ای است. در 58 مورد اجرای این تست هیچ عارضه مهمی دیده نشد اشکال اصلی لوله گذاشتن در اثنی عشر است که باید با هدایت رادیوسکوپی انجام گیرد در بعضی بیماران اینکار در عرض 10-20 دقیقه انجام گرفت ولی در بعضی دیگر یک تا یک و نیم ساعت و بیشتر برای استقرار صحیح لوله لازم بود و در عده نادری خواه بعلت عدم همکاری یا آتونی معده قابل اجرا نبود - در چند مورد که آنزیم های مایع اثنی عشر اندازه گیری شد ارزش زیادی نداشت و از این جهت ادامه داده نشد. همچنین ارزش آمیلاز و لیپاز سرم در تشخیص سرطان لوزالمعده در این تجربه زیاد نبود ولی در این تجربه مخصوصاً تعیین حجم و غلظت بیکربنات در مایع اثنی عشر دقیق ترین نتایج را داشت - امتحان میکروسکوپیک مایع اثنی عشر برای کریستالهای صفراوی و انگل ها و کشت میکربی در موار مشکوک به کولانژیت ارزش خوبی داشت. توام بودن نقصان حجم با نقصان غلظت بیکربنات احتمال زیادی برای سرطان لوزالمعده دارد که مخصوصاً با توام کردن سیتولوژی با تست سکرتین احتمال تشخیص مثبت سرطان لوزالمعده را خیلی بالا میبرد که با توجه به اشکال این تشخیص از راههای دیگر ارزش اجرای تست مسلم می گردد. پائین آمدن غلظت بیکربنات بدون تغییر زیاد حجم بیشتر احتمال پانکراتیت مزمن را مطرح می کند که راهنمای خوبی در تشخیص این بیماری است.

متن کامل [PDF 160 kb]   (1140 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb