روش بررسی: یک مطالعه مداخلهای آیندهنگر بر روی 28 بیمار (19 مرد و 9 زن) مبتلا به ESRD و هیپراوریسمی انجام گرفت و در پایان یک ماه درمان با آلوپورینول (mg100روزانه)، شاخصهای اکوکاردیوگرافیک مربوط به اختلال عملکرد دیاستولیک با شاخصهای متناظر در ابتدای دوره درمان مقایسه شد.
یافتهها: میانگین سطح اسید اوریک بیماران mg/dl7/5±0/96 و میانگین کسر جهشی (EF) بیماران قبل و بعد از مطالعه به ترتیب 8/9%±28/44% و 7/9%±64/44% بود (فاقد تغییر معنیدار). تنها دو شاخص زمان انقباض ایزوولمیک (IVCT) و موج A معکوس (A reversal) کاهش معنیدار با مقدار p معادل 028/0 و 012/0 (به ترتیب) داشتند. تفاوت معنیداری بین درجهبندی شدت اختلال عملکرد دیاستولیک، قبل و بعد از درمان با آلوپورینول وجود نداشت.
نتیجهگیری: بهبود معنیدار حاصل در برخی از شاخصهای مورد بررسی، فقط در گروه مردان (و نه زنان) تکرار شد که این موضوع میتواند حاکی از پاسخ بهتر مردان (در قیاس با زنان) به آلوپورینول باشد. افزایش مدت درمان، انتخاب بهتر بیماران با کسر جهشی دارای توزیع نرمال (و گنجاندن بیمارانی که شدت اختلال دیاستولیک بیشتری در ابتدای مطالعه داشته باشند) و نیز تکرار مطالعه در بیماران هیپراوریسمیک غیردیالیزی میتواند به حصول نتایج دقیقتری منجر شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |