1- بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران ، dr.tayebramim@gmail.com
چکیده: (20684 مشاهده)
زمینه: تومور استرومال دستگاه گوارش تومورهای مزانشیالی هستند که اختصاصی دستگاه گوارش بوده و حاصل فعالیت موتاسیونهای ژنی میباشند. شایعترین محل این تومورها در معده و سپس روده کوچک است. 60-40 درصد در معده، 40-30% در روده کوچک و 5-3% موارد در دئودنوم رخ میدهد.
معرفیبیمار: بیمار آقای 46 ساله میباشد که از حدود دو ماه قبل بارها دچار درد کولیکی سمت چپ شکم شده که پس از چند ساعت بهبود مییافت. دو هفته قبل از مراجعه همزمان با شروع درد، به صورت ناگهانی دچار ملنای شدید و متعدد همراه با غش شده بود. پس از مراجعه به بیمارستان سینا در سال 1391 بلافاصله اقدامات حمایتی شروع گردید. سپس بیمار تحت آندوسکوپی و سیتی اسکن شکم و لگن با ماده حاجب خوراکی و تزریقی قرار گرفت. در نهایت بیمار با تشخیص تومور ناحیه دئودنوم تحت عمل جراحی به روش ویپل کلاسیک قرار گرفت.
نتیجهگیری: شایعترین علامت تومورهای استرومال دستگاه گوارش خونریزیهای گوارشی به صورت مزمن و خفیف است که پس از آن به صورت ناگهانی و شدید تظاهر مییابد. تشخیص بیماری با اندوسکوپی و بیوپسی است. تومورهای بزرگ با سلولهایی با وضعیت میتوتیک بالا پیشآگهی بدتری نسبت به تومورهای کوچک با سلولهایی با وضعیت میتوتیک پایین دارند.