در بین بیماران با کاهش شنوایی بدون علت مشخص، دیابت یکی از شایعترین مواردی است که بهطور معمول بررسی میشود. با این وجود ارتباط بین دیابت و کاهش شنوایی مورد بحث و گفتگو میباشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع کاهش شنوایی در بیماران دیابتی وابسته به انسولین در مقایسه با گروه کنترل است.
روش بررسی: مطالعه حاضر مورد - شاهدی میباشد. در این مطالعه شنوایی سنجی با تون خالص (PTA) و اودیومتری گفتاری در 62 بیمار مبتلا به دیابت تیپ یک با 62 نفر گروه کنترل زیر 40 سال مقایسه گردید. بیمارانی که دچار مشکلات گوش و سایر بیماریهای متابولیک دیگر بودند از مطالعه خارج شدند. تجزیه و تحلیل نهایی با آزمونهای آماری 2 و t-test با کمک نرمافزار SPSS ویراست 10 انجام شد.
یافتهها: آنالیز آماری نشان داد که کاهش شنوایی در بیماران دیابتی بهطور معنیداری بیشتر از گروه کنترل میباشد بهخصوص در فرکانسهای 250، 500، 4000 و 8000 هرتز (05/0p<). بین جنسیت افراد در دو گروه مورد و شاهد ارتباط آماری معنیداری دیده نشد (05/0p>). میانگین طول مدت ابتلا به دیابت با کاهش شنوایی ارتباط آماری معنیداری را نشان نداد (05/0p>). فراوانی عوارض دیابت شامل رتینوپاتی، نفروپاتی و نوروپاتی با معیار افتراق کلامی (SDS) و رفلکس آکوستیک اختلاف آماری معنیداری نداشت (05/0p>).
نتیجهگیری: دیابت میتواند سبب ایجاد کاهش گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |