عوارض اسکلتی عضلانی یکی از مشکلات مهم جسمانی در بین شاغلین میباشد. برخی مشاغل بهدلیل ماهیت پیچیده سنتی، بیش از سایر مشاغل ایجاد ناراحتی و عوارض اسکلتی مینمایند که رفوگری فرش از این دسته میباشد. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع ناراحتیهای اسکلتی عضلانی بدن کارگران رفوکار فرش، شناسایی ریسکفاکتورهای تاثیرگذار بر بدن ایشان و تعیین میزان ارتباط بین وجود ریسک فاکتورها و شیوع عوارض میباشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بود و در شهر تهران روی 144 کارگر رفوکار فرش با بهکارگیری پرسشنامه NORDIC و چک لیست PLIBEL انجام گرفت.
یافتهها: 82 درصد افراد تحت بررسی دارای علائم وجود ناراحتی اسکلتی عضلانی بودهاند. بیشترین عوارض مشاهده شده در ناحیه زانوها و بخش تحتانی پشت بود و با افزایش سابقه کار میزان عوارض نیز افزایش یافته بود. بررسیها نشان داد که آسیبهای گردن و بخش فوقانی پشت دارای ارتباط معنیدار با سابقه کار بودند و ناراحتی در مچ دست و مچ پا با سن ارتباط معنیدار داشت (01/0p<).
نتیجهگیری: این بررسی نشان داد که در بین کارگران رفوکار فرش، عوارض اسکلتی عضلانی از شیوع بالایی برخوردار بوده عواملی همچون افزایش سن و سابقه کار بهدلیل وجود ریسک فاکتورهای شغلی تاثیرگذار، نقش مهمی در ابتلا افراد به برخی از عوارض داشتهاند. همچنین عدم طراحی مناسب ابزار و بهخصوص ارتفاع نامناسب کار و خمش تنه از جمله عوامل شغلی موثر بر ایجاد ناراحتیهای اسکلتی عضلانی در این شغل میباشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |