با توجه به شیوع نسبتاً بالای حاملگیهای پس از موعد و عوارض آن و مطالعات محدود در ایران این تحقیق با هدف بررسی فراوانی، نحوه برخورد و عواقب حاملگیهای طولانی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه به صورت مقطعی در خانمهای باردار بستری در بیمارستان شریعتی تهران در سال 82-1380 صورت گرفت و معیار ورود به مطالعه وجود سن حاملگی بیش از 40 هفته تمام بود. پرسشنامه حاوی متغیرهای مورد بررسی در بایگانی تکمیل و دادهها با استفاده از آزمونهای t، χ2 و Mann whitney U test تحلیل شدند.
یافتهها: در 98 نفر واجد شرایط تحقیق شیوع حاملگیهای پس از موعد و دیررس 3/3% بهدست آمد. موارد postdate بیش از پستترم و میانگین Bishop score برابر 31/4 بود. در 1/87% جواب تستهای بررسی سلامت جنین طبیعی بود. (73/36%)36 مورد تحت آمادهسازی سرویکس با میزوپروستول قرار گرفته بودند که در 50% موفقیتآمیز بود. میانه طول مدت آمادهسازی سرویکس در مولتی پار به نسبت نولی پار به میزان معنیداری کوتاهتر بود (004/0=p، 4در برابر7 ساعت). میزان زایمان طبیعی و سزارین در موارد اینداکشن دردهای زایمانی با اکسیتوسین و آمادهسازی سرویکس با میزوپروستول از نظر آماری تفاوت معنیدار نداشت (9/0=p) میانگین ضریب آپگار، 5/9 و همگی بیش از شش بودند. موردی از هیپوگلیسمی، هیپوکلسمی نوزاد، بستری در NICU و مرگ و میر پریناتال دیده نشد. متوسط روزهای بستری نوزاد (8-1) 84/1 روز بود.
نتیجهگیری: شیوع حاملگیهای پس از موعد 3/3% و یک دلیل عمده آن اشتباه در تعیین سن حاملگی است. با آمادهسازی سرویکس و القاء دردهای زایمانی میتوان از تطویل حاملگی کاست هرچند که تأثیر مثبت آن روی عاقبت نوزادی هنوز مشخص نیست.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |