Aflatoonian M, Nadim A, Sharifi I, Bamorevat M, Tajik S, Hashemian M, et al . Comparison of Morbidity Rate and Transmission Cycle of Cutaneous Leishmaniasis in Two New Foci in East and Southeast of Kerman, 2017. irje 2019; 15 (3) :226-234
URL:
http://irje.tums.ac.ir/article-1-6382-fa.html
افلاطونیان محمدرضا، ندیم ابوالحسن، شریفی ایرج، بامروت مهدی، تاجیک سمیه، هاشمیان مهدی، و همکاران.. مقایسه میزان ابتلا به لیشمانیوز جلدی در دو کانون جدید در شرق و جنوب شرقی شهر کرمان سال 1396. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1398; 15 (3) :226-234
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-6382-fa.html
1- استادیار مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
2- استاد عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
3- استاد مرکز تحقیقات لیشمانیوز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
4- PHD.by reaserch، مرکز تحقیقات لیشمانیوز دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
5- دکترای شیمی تجزیه، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان ایران
6- استادیار، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، مرکز تحقیقات لیشمانیوز دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
7- پزشک، پژوهشگر مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
8- کارشناس ارشد، پژوهشگر مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان ایران ، Afatoonianbehnaz@gmai.com
چکیده: (2732 مشاهده)
مقدمه و اهداف: لیشمانیوز جلدی ازجمله مشکلات بهداشتی در ایران و استان کرمان محسوب میشود. این مطالعه با هدف تعیین میزان ابتلا و معرفی دو کانون جدید لیشمانیوز جلدی در شرق و جنوب شرق کرمان انجام گرفت.
روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی اطلاعات جمعیتی دو منطقه آلوده سرآسیاب در شرق و مراکز بهداشتی درمانی و الله اباد در حاشیه جنوب شرق کرمان از مرکز بهداشت شهرستان کرمان کسب گردید. از هر منطقه 20 خوشه و هر خوشه 20 خانوار بهطور تصادفی انتخاب شد. اطلاعات جمعیت شناختی افراد و تعداد و محل زخم، اسکار، زمان و مکان ابتلا در پرسشنامه ثبت و مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میزان شیوع در منطقه الله آباد 6/9 و در منطقه سرآسیاب 7/42 درهزار و میزان بروز به ترتیب 4/3 و 8/3 در هزار بود. بالاترین میزان ابتلا در الله آباد در گروه سنی زیر 6 سال بود و ازنظر آماری اختلاف معنیداری را با سایر گروهها نشان داد (05/0P<) و نسبت خطر ( OR) ابتلا در سرآسیاب 6/4 برابر منطقه الله آباد بود و ازنظر آماری هم معنیدار بود (001/0P<).
نتیجهگیری: نسبت میزان شیوع به میزان بروز در دو منطقه نشان میدهد که عمر کانون در شرق حدود 12 سال و در حاشیه جنوب شرق کرمان کانون جدیدی در حال شکلگیری است. پیشنهاد میگردد که با برنامه منظم در مراکز بهداشتی درمانی مناطق مذکور شامل بیماریابی فعال و درمان رایگان، بیماران را تا بهبودی کامل در دستور کار قرار دهد تا امکان کنترل بیماری فراهم گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
اپیدمیولوژی دریافت: 1398/9/20 | پذیرش: 1398/9/20 | انتشار: 1398/9/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول