دوره 18، شماره 3 - ( 7-1398 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 32-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mortazavi S S, Samouei P, Mortazavi S Z, Moniri A. Planning the Nurses' Activities in the Intensive Care Unit of the Farshchian Cardiovascular Hospital in Hamedan with the Help of a Heuristic Algorithm Based on the Gert Method. jhosp 2019; 18 (3) :19-32
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5851-fa.html
مرتضوی سیده صفورا، سموئی پروانه، مرتضوی سیده زهره، منیری علیرضا. برنامه‌ریزی فعالیت‌های پرستاران بخش مراقبت ویژه مرکز آموزشی- درمانی فوق‌تخصصی قلب‌و عروق فرشچیان همدان به‌کمک یک الگوریتم ابتکاری‌برمبنای‌روش‌گرت (مطالعه موردی) . بیمارستان. 1398; 18 (3) :19-32

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5851-fa.html


1- فارغ التحصیل مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور همدان.
2- استادیار، دپارتمان مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. * نویسنده مسئول. ایمیل: p.samouei@basu.ac.ir
3- واحد توسعه تحقیقات بالینی مرکز قلب فرشچیان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
4- مربی، دپارتمان مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران.
چکیده:   (3091 مشاهده)
زمینه و هدف: بخش مراقبت ویژه یکی از حساس­ترین بخش­های بیمارستان است که خدمات ارائه شده به بیماران در آن دارای اهمیت زیادی است. از آنجا که پرستاران این بخش از حجم­کاری بالایی برخوردارند و باید در سریع­ترین زمان به بیماران پاسخ دهند، وجود یک برنامه کاری مدون ضروری است. از این­رو، با برنامه­ریزی مناسب می­توان از خستگی و نارضایتی ناشی از بالا بودن حجم­کاری پرستاران کاست.
مواد و روش­ها: در این پژوهش کلیه فعالیت­هایی که پرستاران بخش مراقبت ویژه در طول شیفت­های مختلف برای بیماران انجام می­دهند، زمانسنجی و شبکه گرت آنها رسم شده است. زمان هر فعالیت در 4 حالت خوش­بینانه، متوسط، محتمل و بدبینانه محاسبه گردید. همچنین زمان کل فعالیت­هایی که در یک روز از ابتدا تا انتهای شیفت توسط پرستار برای یک بیمار می­تواند صورت گیرد با توجه به این 4 حالت محاسبه شد و از یک روش ابتکاری برای برنامه­ریزی فعالیت پرستاران استفاده گردید.
نتایج: محاسبات نشان داد زمان کل فعالیت­هایی که پرستاران انجام دهند با یکدیگر تفاوت معناداری دارند. لذا به کمک الگوریتم ابتکاری ارائه شده فعالیت­ها به گونه­ای به پرستاران تخصیص یافت که تعادل زمانی ایجاد کرد و انحراف معیار و دامنه زمانی فعالیت­های تخصیصی را به طور چشمگیری کاهش داد.
نتیجه­گیری: روش ارائه شده نشان داد بهتر است در این بخش به جای تخصیص بیمار به پرستار، کارهای بیماران به پرستاران تخصیص داده شود. این کار باعث می­شود تمام پرستاران با حجم کاری نسبتاً برابری روبه­رو شوند که این امر می­تواند باعث رضایت بیشتر پرستاران و بالا رفتن سطح کیفیت خدمات ­شود.
متن کامل [PDF 1164 kb]   (815 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1396/5/15 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1398/7/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb